ΛΕΒ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Ως καλλιτέχνες της επιβίωσης χαρακτήρισε τους Έλληνες διεθνείς ο Γιόακιβ Λεβ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας χαρακτήρισε την ομάδα του φαβορί αλλά έσπευσε να εκφράζει το σεβασμό του για την Ελλάδα.

Αναλυτικά τόνισε: «Δεν προλαβαίνω να διαβάσω τι γράφουν τα Μέσα. Έχουμε δει κάποια σχόλια. Σίγουρα μας αρέσει που ο κόσμος ενθουσιάζεται γιατί μας δίνει έξτρα κίνητρο. Ωστόσο δεν λαμβάνουμε υπ’ όψιν τα δημοσιεύματα, διότι εντός της ομάδας είμαστε ικανοποιημένοι. Σίγουρα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι,

γιατί έχουμε αυτογνωσία.

Ο Καραγκούνης είναι ένας πολύ καλός παίκτης, εκείνος που δημιουργεί, σκοράρει, εκτελεί τα στημένα. Ίσως λείψει, όμως οι υπόλοιποι μπορούν να ενσωματωθούν και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να πετύχουν τον στόχο τους. Εμείς θα προετοιμαστούμε όπως και να ‘χει για να τους αντιμετωπίσουμε.

Είμαστε το φαβορί, αλλά μικρό φαβορί. Συμβιώνουμε με αυτόν το χαρακτηρισμό. Αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Το ίδιο ίσχυε και με τη Ρωσία. Δεν μετράει την ώρα του αγώνα. Αν αποδείξουμε ότι μπορούμε και βγάλουμε στο γήπεδο την πίστη, τότε ναι μπορούμε να νικήσουμε τους Έλληνες. Αυτό που μας απασχολεί είναι εμείς πώς θα παίξουμε.

Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι που θα παιχτεί μέχρι τέλους. Δεν μπορείς να αποκλείσεις εύκολα τους Έλληνες. Μέχρι τώρα διέψευσαν τους πάντες. Εμείς παίζουμε γρήγορα και δημιουργούμε προβλήματα στην άμυνα και αν μπορέσουμε να επιβάλουμε αυτά τα στοιχεία, θα πιέσουμε την ελληνική ομάδα. Θα χρειαστούμε αυτή τη φορά να έχουμε το δολοφονικό ένστικτο, διότι διαφορετικά θα πέσουμε πάνω σ’ ένα βράχο. Χρησιμοποιούν ακόμη και 9 παίκτες για να αμύνονται.

Δεν θα με δείτε εκνευρισμένο αν το αποτέλεσμα είναι 0-0. Δεν παίζουμε κάποιον προκριματικό που ο αντίπαλος θα είναι ανοικτός. Δεν βλέπεις εύκολα ένα γρήγορο γκολ. Όλες οι ομάδες πλέον αμύνονται καλύτερα. Δεν υπάρχουν οι χώροι και θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Το ανοικτό παιχνίδι δύσκολα θα επαναληφθεί.

Είναι παρατραβηγμένο να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Τσέλσι. Ξέρω ότι ο προπονητής τους συνδυάζει την αμυντική επάρκεια με την επιθετικότητα. Έτσι όμως παίζουν πολλά χρόνια τώρα. Με αυτόν τον τρόπο σκοτώνουν τον αντίπαλό τους. Δεν μπορείς να τους ξεγράψεις. Είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα