Λαμπρή υποδοχή του νέου έτους σε όλο τον κόσμο!

09:35 1/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Με ποικίλες εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις υποδέχτηκε η χώρα το 2014 ενώ στην Αθήνα έγινε κάτω από την Ακρόπολη στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου, με πυροτεχνήματα και υπό τους ήχους των κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας.

Από τους πρώτους που υποδέχθηκαν το 2014 ήταν οι χιλιάδες Νεοζηλανδοί στο Όκλαντ, ενώ τη σκυτάλη πήρε το Σίδνεϊ στην Αυστραλία, όπου ο ουρανός φωτίστηκε από το παραδοσιακό πλέον φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα.

Ο

νυχτερινός ουρανός στην αυστραλιανή πρωτεύουσα φωτίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φέτος είχαν επίκεντρο την περίφημη Όπερα. Περίπου ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Σίδνεϊ.

Κινδύνευσαν, ωστόσο, περίπου εκατό άτομα που παρακολούθησαν τα πυροτεχνήματα πάνω σε σκάφη, μέσα στο λιμάνι, και χρειάστηκε η επέμβαση σωστικών συνεργείων.

Λαμπρή ήταν η υποδοχή του νέου έτους και στη Μελβούρνη, όπου πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλοί παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις και στις άλλες μεγάλες πόλεις και κυρίως στις… παραλίες.

Στην Ευρώπη, η Γερμανία καλωσόρισε το 2014 σε μία από τις μεγαλύτερες εορταστικές εκδηλώσεις της πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, φωνάζοντας τα δευτερόλεπτα προς την αντίστροφη μέτρηση της αλλαγής του έτους.

Επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν στο Βερολίνο εν όψει των πρωτοχρονιάτικων εορτασμών, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας φορώντας αστεία τεχνητά αυτιά και λαμπερά ψηλά καπέλα.

Στο Λονδίνο οι διοργανωτές έριξαν από τον ουρανό κομφετί με γεύση μπανάνα (τα οποία κατανάλωσαν οι Λονδρέζοι) και βροχή με άρωμα φράουλα, ενώ τα πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό Τάμεση φώτισαν το Μπιγκ Μπεν και άλλα μνημεία.

http://www.youtube.com/watch?v=DsrzMHE14EA

Keywords
Τυχαία Θέματα