ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ

Το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, από τις 11 μέχρι τις 14 του μήνα για την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, με δράσεις σε 147 μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρας.

Ο τίτλος των εκδηλώσεων Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς, παραπέμπει κατ’ αρχήν, στον στίχο από τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και οι δράσεις, στοχεύουν στην ενεργοποίηση των πολιτών στην προστασία της φύσης και των μνημείων.

Τις εκδηλώσεις – περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες- διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Γενική

Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού. Συντονίζει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012.

Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, οι συμμετέχοντες φορείς θα υποδέχονται σχολικές μονάδες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους.

Στους επισκέπτες θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

Όλες οι πληροφορίες για τις δράσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο: http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=52052

Keywords
Τυχαία Θέματα