ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΒΕΡΤΑΝΙΑΣ-Ε.Ε. Ο ΚΑΜΕΡΟΝ

Τη λύση του δημοψηφίσματος ως  τον πιο ξεκάθαρο τρόπο για τον καθορισμό της σχέσης της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχεται ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον.

Παρ’ ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θεωρεί ότι η χώρα του πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται υπό την πίεση της δεξιάς πτέρυγας του συντηρητικού κόμματος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

επί των σχέσεων της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Αναφέρθηκε λοιπόν, στη λύση του δημοψηφίσματος, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει χρονοδιάγραμμα. Κυρίως δε, δεν αναφέρθηκε στην ερώτηση που ενδεχομένως θα πρέπει να τεθεί. Ο ίδιος πάντως έχει ταχθεί κατά ενός δημοψηφίσματος που θα απαντά στην ερώτηση «εντός/εκτός» της Ε.Ε..

«Όταν επιτύχουμε αυτήν τη νέα διευθέτηση (με την ΕΕ), θα χρειασθεί συναίνεση, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε μέσω εκλογών», δήλωσε ο Κάμερον στο BBC στο περιθώριο της διάσκεψης του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ. Για να συμπληρώσει ότι, ένα δημοψήφισμα είναι προφανώς ο πιο ξεκάθαρος και ο ακριβέστερος τρόπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα