Κυβερνητική αισιοδοξία για τρόικα και ευρωεκλογές

Για την οικονομία τόνισε ότι «κλειδί» αποτελεί η συμφωνία με την τρόικα για την έκθεση αξιολόγησης, ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης.

Επ” αυτού διευκρίνισε ότι βρέθηκε λύση για το ζήτημα των αρτοποιών και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Η ίδια πηγή ανέφερε, επίσης, ότι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, ενώ σημείωσε ότι μετά την επισημοποίηση

του πρωτογενούς πλεονάσματος και πριν από τις ευρωεκλογές θα πρέπει να υπάρξει από τους εταίρους πολιτική δήλωση στήριξης.

Κεδίκογλου: Θα ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΒήμαFM για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είπε πως το κλίμα δεν είναι αρνητικό από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε «νομίζω ότι γνωρίζετε πως έχουμε δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτή η δέσμευση αρκεί για να κλείσουμε τη συμφωνία».

Τόνισε ωστόσο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να χρειαστεί να γίνουν ειδικές εφαρμογές (των μεταρρυθμίσεων) πάνω στην ελληνική πραγματικότητα.

Ερωτηθείς για τις ΜΚΟ και τις χρηματοδοτήσεις από το ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή έκανε αυτό που έπρεπε και όταν έπρεπε. Σας θυμίζω ότι τον Σεπτέμβριο του 2012 ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση στις ΜΚΟ και να γίνει κοσκίνισμά τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα