Κυβέρνηση των κομμάτων του συνταγματικού τόξου ζήτησε η Β. Παπανδρέου

18:19 4/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Υπογράμμισε μάλιστα πως τα στελέχη της θα πρέπει να είναι αποφασισμένα και πρόθυμα να μη συμμετάσχουν απαραίτητα στις επόμενες εκλογές και η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ορισμένο ορίζοντα, αλλά ικανό για να επιτύχει πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να επαναδιαπραγματευτεί τη μείωση του βάρους του χρέους και αλλαγή πολιτικής με έμφαση στην ανάκαμψη.

Διευκρινίζοντας ότι δεν θέτει θέμα πρωθυπουργού, αλλά “ευρύτητας και ποιότητας του σχήματος”, η κυρία Παπανδρέου

σημείωσε ότι πάνω από όλα χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της χώρας που θα εμπιστευθεί άξια στελέχη πέρα από κόμματα και θα σπάσει τις σχέσεις εξάρτησης με συμφέροντα.

Αναφερόμενη στο χρέος, υποστήριξε ότι η εξίσωση δεν βγαίνει και “χρειάζεται διαγραφή μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους για να κάνει η χώρα καινούρια αρχή”. Αφήνοντας αιχμές για επιλογές του παρελθόντος, υποστήριξε ότι “αν αυτή η λύση είχε εφαρμοστεί από την αρχή,σήμερα κανείς δεν θα μιλούσε για την Ελλάδα”, καθώς και ότι “τότε είχαμε μεγαλύτερη δύναμη διαπραγμάτευσης από σήμερα, αλλά δεν είχαμε και δεν αποκτήσαμε σχέδιο για την χώρα”.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι πολλές έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Υποστήριξε πάντως πως η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά και πως παρόλο που η πολιτική που ακολουθείται μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές εκρήξεις, “είμαστε μάρτυρες μιας ισοπεδωτικής κριτικής από εκείνους που συνέβαλαν καθοριστικά στη στρέβλωση”. Δεν συμμερίστηκε την άποψη του κ.Πάγκαλου ότι όλοι μαζί τα φάγαμε,εξού και απέδωσε ευθύνες πρωτίστως στη ΝΔ. “Πληρώνει ο λαός τα λάθη της ΝΔ και της ΕΕ που μετατρέπεται σε γερμανική Ευρώπη”, είπε.

Με αφορμή την αντιπαράθεση μνημονιακών-αντιμνημονιακών, χαρακτήρισε εγκληματικό να είναι σήμερα το πολιτικό σύστημα προσκολλημένο σε απόψεις του παρελθόντος, ενώ όσον αφορά στο θέμα της κεντροαριστεράς, υποστήριξε ότι “δεν είναι ζήτημα συσχετισμών και προσωπικών διευθετήσεων”. “Δεν μπορούμε να καθόμαστε σε ένα τραπέζι και να αθροίζουμε ποσοστά”, είπε, καλώντας “να αναζητήσουμε το δρόμο και μετά να καλέσουμε τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν”.

Χρησιμοποιώντας τον όρο ‘Σοσιαλδημοκρατία’, είπε πως “θα πρέπει να βρει διέξοδο διαφορετικά η ακροδεξιά θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη πρόκληση”, προειδοποίησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα