Κρίσιμες ώρες για τον τρίτο φοιτητή

10:49 4/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Το Σάββατο βρέθηκε πλήθος κόσμου στην κηδεία του 22χρονου Σάββα Παπαδόπουλου στα Χανιά και του 21χρονου Νίκου Πολυχρόνη στη Χαλκίδα, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις που προήλθαν από ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι στο σπίτι όπου έμεναν στη Λάρισα. Ο 22χρονος Αλέξανδρος Π. από τα Γιάννενα, ο οποίος βρίσκεται

σε καλύτερη κατάσταση, αναμενόταν να βγει χθες το απόγευμα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και να μεταφερθεί σε θάλαμο νοσηλείας, καθώς διέφυγε τον κίνδυνο. Μάλιστα ο νεαρός αναγνώρισε τους δικούς του και αντέδρασε σε όλα τα ερεθίσματα. Το πρωί της Κυριακής αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα υποστήριξης και ο 20χρονος Λευτέρης Κ. από τα Χανιά, ο οποίος άνοιξε τα μάτια του.

Ωστόσο, σταθερά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του 20χρονου Γιώργου Π. από την Αθήνα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Οι γιατροί αναφέρουν ότι έχουν αποκατασταθεί βασικές λειτουργίες του οργανισμού του, δεν είναι όμως ακόμη σε θέση να πουν με βεβαιότητα για την κατάσταση του εγκεφάλου του.

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου με βέλη κατά του κράτους

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απευθύνεται προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για την αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης «που οδηγεί τους πολίτες στο να καταφεύγουν σε άλλες λύσεις, φθηνές, αλλά και ανθρωποκτόνες». Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε από μήνες προειδοποιήσει την πολιτεία ότι θα χάνονταν ανθρώπινες ζωές και θα πληττόταν ανεπανόρθωτα η δημόσια υγεία, αν δεν παρείχε η ίδια στους πολίτες τη δυνατότητα μείωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να μπορούν να ζεσταθούν με ασφάλεια. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η εγκληματική αδιαφορία του κράτους και η εμμονή του στην εφαρμογή μιας ανάλγητης και αναποτελεσματικής, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, φορολογικής πολιτικής, που αντί να αυξάνει τα έσοδα αφαιρεί ανθρώπινες ζωές, έχει τραγικά αποτελέσματα».

Διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες για το τραγικό περιστατικό

Νέοι και νέες συγκεντρώθηκαν, χθες, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη σε μια σιωπηρή διαμαρτυρία με σύνθημα «Ενα ρεσό για τους νεκρούς φοιτητές». Στη διάρκειά της άναψαν κεριά στη μνήμη των αδικοχαμένων σπουδαστών. Διαμαρτυρία έγινε και στη Λάρισα με σύνθημα «Φλόγα πένθους και διαμαρτυρίας». Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες προέβησαν σε διαμαρτυρία για την αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ζήτησαν την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων και φώναξαν συνθήματα εναντίον του σχεδίου «Αθηνά», ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης, φοιτητές, μέλη του ΜΑΣ προχώρησαν σε συγκέντρωση και διανομή ενημερωτικού υλικού καταγγέλλοντας «την πολιτική που στερεί τη θέρμανση από τον λαό και τα παιδιά του» και ζητώντας «κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ» στα καύσιμα για τη θέρμανση και «δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών».

Keywords
Τυχαία Θέματα