ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Υπέρ των μετεκλογικών συνεργασιών τάχθηκε ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. αποδέχεται την πρόκληση για μια κυβερνώσα αριστερά.

«Η Δημοκρατική Αριστερά αποδέχεται την πρόκληση για μια κυβερνώσα αριστερά και είναι ανοιχτή σε συνεργασίες αρκεί να υπηρετούν την αλλαγή των πολιτικών και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τη νομή της εξουσίας ή τη συνέχιση με άλλο τρόπο των ίδιων πολιτικών», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης,

μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έθεσε ως προϋπόθεση συνεργασίας το τρίπτυχο: σύμπτωση σε προοδευτικό πρόγραμμα, φερέγγυες πολιτικές και αξιόπιστα πρόσωπα για την εφαρμογή του.

Όπως Φ. Κουβέλης τόνισε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τη δύναμη που θα της δώσει ο λαός για παρέμβαση στις μετεκλογικές διαδικασίες, είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης, είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Την πρόταση μας αυτή, επεσήμανε, την προτείνουμε σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και την στηρίζουμε σε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική και προγραμματική βάση, συμμετοχή στην Ευρωζώνη και το ευρώ.

Παράλληλα δεσμεύθηκε για απαγκίστρωση από τις επαχθείς για τους εργαζόμενους και τους πολίτες ρυθμίσεις του μνημονίου, με αναθεώρηση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα