OΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ EXIT POLL

Mπορεί να πάμε στις εκλογές χωρίς ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, όμως, τελικά, exit poll, μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα έχουμε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Matrix24.gr τα τέσσερα μεγάλα κανάλια (ΕΡΤ, ΜEGA, ANT1 και ALPHA) συμφώνησαν με τις πέντε μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων (ΑΛΚΟ, MARC, GPO, ΜΕΤRΟΝ ANALYSIS

και MRB) να υπάρξει ένα κοινοπρακτικό σχήμα ώστε ούτε μεγάλα έξοδα να έχουν, ούτε να βρεθούν προ εκπλήξεων, λόγω της ρευστότητας της ψήφου.

Στην ΕΡΤ θα είναι ο Κ. Παναγόπουλος (ΑΛΚΟ), στο MEGA o T. Θεοδωρικάκος (GPO), στον ΑΝΤ1 ο Στρ. Φαναράς (Μ. ANALYSIS ) και στον Alpha ο Θ. Γεράκης (ΜΑRC).

Oι εταιρείες θα δημιουργήσουν κοινή πλατφόρμα συλλογής στοιχείων και μετά η κάθε μία θα τα επεξεργάζεται με το δικό της σύστημα. Eξυπακούεται ότι θα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους ώστε η αναγωγή να έχει απόκλιση έως ±2-3%.

Το κόστος για το κάθε κανάλι θα είναι περίπου 25.000 ευρώ, το ένα τέταρτο δηλαδή των χρημάτων που ξόδεψαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2009.

Χωρίς ντιμπέιτ λοιπόν, αλλά με exit poll. Το δικό του αυτόνομο μηχανισμό πρόβλεψης του αποτελέσματος θα έχει ο ΣΚΑΪ με την Public Issue και τον Γιάννη Μαύρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα