ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΤΑ… ΝΕΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Για τη διαμόρφωση ενός σκηνικού που αποτελεί «καρικατούρα του δικομματισμού» μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Υποστήριξε ότι σε αυτό το δίπολο βρίσκεται από τη μία η «αμετανόητη Δεξιά του χθες» και από την άλλη «μια λαϊκιστική και ανεύθυνση Αριστερά». Σχολίασε την πρόσκληση Σαμαρά για τη δημιουργία «κεντροδεξιού μετώπου», λέγοντας

ότι οι συσπειρωμένες δυνάμεις της «δεξιάς πολυκατοικίας», που ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση και πρόσθεσε ότι δεν έχουν πρόγραμμα.

«Ωστόσο, ο κίνδυνος ενίσχυσής της είναι υπαρκτός, αν απέναντι σε αυτήν τη Δεξιά οι πολίτες βλέπουν μόνο τον πόλο μιας λαϊκιστικής και ανεύθυνης Αριστεράς, που ερωτοτροπεί, ανοιχτά, με την έξοδο από το ευρώ και με την επιστροφή στη δραχμή», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το πραγματικό δίλημμα, σημείωσε, δεν είναι «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» ή «ευρώ ή δραχμή», αλλά «σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, με ευρώ ή καταγγελία μονομερής και δραχμή;»

Διεκδίκησε για το κόμμα του τον ρόλο ενός τρίτου πόλου, «αριστερού και ευρωπαϊκού, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού, βαθειά μεταρρυθμιστικού».

Keywords
Τυχαία Θέματα