«ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ» ΘΕΜΑ, ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Προβλήματα «χωροταξίας» δημιουργήθηκαν από τη νέα σύνθεση της Βουλής. Όχι  μόνο από την ύπαρξη επτά κομμάτων όσο κυρίως, από την παρουσία της Χρυσής Αυγής, με την οποία δεν φαίνεται να θέλουν να γειτνιάζουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

αιτήθηκαν να στεγαστούν άμεσα στο κτίριο της Βουλής, κάτι που δημιούργησε το πρώτο χωροταξικό ζήτημα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ήταν λίγο μετά την εκλογή του νέου προέδρου του Κοινοβουλίου, όταν βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο όπου στεγάζονταν τα γραφεία του ΛΑΟΣ, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο χώρος στον οποίο θα στεγαστεί η Κοινοβουλευτική τους Ομάδα. Εκεί ωστόσο, οι υπάλληλοι του ΛΑΟΣ εξήγησαν ότι έχουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να αδειάσουν τα γραφεία.

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Θάνος Παπαϊωάννου έσπευσε να εξηγήσει στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι πρέπει για λίγες μέρες -και μέχρι να βρεθεί οριστική λύση-  να φιλοξενηθούν στον πρώτο όροφο, στο γραφείο του πρώην προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ντίνου Βρεττού. Μάλιστα, επειδή ο συγκεκριμένος χώρος είναι μικρός, εξετάζεται να τους διατεθεί και το διπλανό γραφείο, που μέχρι πρότινος στεγαζόταν ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν ενημερωθεί από τις εφημερίδες ότι πιθανότατα θα εγκατασταθούν στα γραφεία του ΛΑΟΣ στον δεύτερο όροφο. Ωστόσο, όπως τόνισαν, η λύση αυτή αποκλείστηκε καθώς τα γραφεία του ΛΑΟΣ βρίσκονται δίπλα από το ΚΚΕ, το οποίο διατύπωσε την επιθυμία του να μην στεγαστεί δίπλα του η Χρυσή Αυγή.

«Το θέμα δεν είναι απλό» ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές, καθώς και η ΔΗΜΑΡ που σήμερα στεγάζεται σε ένα πολύ μικρό γραφείο, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που φιλοξενούνται σε υπόγεια αίθουσα, έχουν ζητήσει επίσης πιο άνετους χώρους για τα γραφεία των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα