Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας μαζεύει συστατικές επιστολές από ΕΕ, ΗΠΑ και ΣΕΒ

07:28 2/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής», ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει ότι «Για να υπάρξει έξοδος από την κρίση σε όφελος του λαού αναμφισβήτητα απαιτείται αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων με ταυτόχρονη δυνατότητα: Ο λαός – η κυβέρνησή του – η εξουσία του, να έχει στα χέρια του τα εργαλεία εκείνα που θα ανακόψουν τον κατήφορο και την καταστροφή και θα δημιουργούν προϋποθέσεις για τη λαϊκή ευημερία. Κι αυτά δεν είναι άλλα από την αναγκαία κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό, εργατικό λαϊκό

έλεγχο για να ικανοποιηθούν διευρυμένες λαϊκές ανάγκες».

Ακόμη, ο γ.γ. του ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους να μην πέσουν στην παγίδα στηρίζοντας μια κυβέρνηση με πρόσημο «αριστερό» ή «δεξιό» σημειώνοντας πως η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού είναι σε εξέλιξη με τη δημιουργία του δίπολου Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ. «Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ -που γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια- εκφράζει και την αντιπαράθεση ανάμεσα σε μερίδες της αστικής τάξης για το ποιος, ποια κυβέρνηση συνεργασίας, με πυρήνα τη ΝΔ ή με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει προφανώς, με παραλλαγές, την καλύτερη συνταγή διαχείρισης της κρίσης για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας πως η πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ είναι η μόνη φιλολαϊκή.

«Οι εξελίξεις θα κριθούν από το βάθος της κρίσης στην Ευρωζώνη, που μπορεί να οδηγήσει και σε ανασυγκρότησή της, με τη θεσμοθέτηση διαφορετικών ζωνών συνοχής. Δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε αν έχουν εκλείψει για την Ελλάδα οι πιθανότητες μιας μονομερούς στάσης στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, με έξοδο από την Ευρωζώνη, όπως δεν αποκλείεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη να συνοδευτεί από ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, άρα και νέο κούρεμα σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα κλπ.» υπογραμμίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ εξαπολύει επίσης επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως μαζεύει συστατικές επιστολές από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, δίνοντας συνεχώς εξετάσεις, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως έχει μετεξελιχθεί στο σημερινό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Ο κ. Κουτσούμπας έστρεψε τα πυρά του και κατά της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας την πως είναι «γέννημα- θρέμμα του σάπιου συστήματος που την αξιοποιεί για να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα