Κουτσούμπας: Ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τέλος

Το ΚΚΕ, τόνισε, «από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε αυτή την πολιτική, ακόμη και όταν όλοι έπιναν νερό στο όνομα της ΕΕ, της ευρωζώνης, της ανταγωνιστικότητας. Είπε την αλήθεια χωρίς υπεκφυγές. Μπήκε μπροστά, στην ενημέρωση για το χαρακτήρα των μέτρων που πάρθηκαν ως τώρα, έκανε ότι περνάει από το χέρι του για να αναπτυχθεί κίνημα που θα παλέψει για την ανατροπή αυτή της πολιτικής».

Η πρόταση του ΚΚΕ, σημείωσε, «για τη διαμόρφωση και συγκρότηση μιας λαϊκής συμμαχίας των εργατών,

των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, με κατεύθυνση την ανατροπή από τα δεσμά της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε φιλολαϊκή ανάπτυξη και έξοδο από την καπιταλιστική κρίση».

Η εργατική λαϊκή εξουσία, επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας, «αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ, μπορεί, με κεντρικό σχεδιασμό και κριτήριο τις διευρυνόμενες, υπαρκτές, κοινωνικές ανάγκες, στο έδαφος των κοινωνικοποιημένων συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, να βγάλει το λαό και τους αυτοαπασχολούμενους ειδικότερα, από τα βάσανα, να δώσει τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση».

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, δήλωσε, «δεν είναι μόνο επίκαιρη, αντίθετα παίρνει και το χαρακτήρα του επείγοντος» και πρόσθεσε, «συσπείρωση λοιπόν, ψήφος στο ΚΚΕ παντού, για εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, για αντεπίθεση, για υπεράσπιση μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, των λαϊκών δικαιωμάτων, για να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει τελικά τάξη στην εξουσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα