Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της Κύπρου

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να αποφασίσει άμεσα «ώστε η Ελληνική κυβέρνηση να παράσχει στήριξη ρευστότητας στην Κύπρο, ώστε τουλάχιστον η διαπραγμάτευση να μην διεξάγεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη του απειλητικού χρονοδιαγράμματος που λήγει τα ξημερώματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

προτείνει να ζητηθεί από τη Τράπεζα της Ελλάδος, «να παράσχει μέσω του ελληνικού ELA, έκτακτη πρόσθετη ρευστότητα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, μέσω των κατάλληλων μηχανισμών, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αρθεί ο εκβιασμός της άμεσης χρεοκοπίας, αλλά και να προστατευτεί ταυτόχρονα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τις συνέπειες μιας καταστροφικής απόφασης για την Κύπρο».

Όπως υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας «πρόκειται για μία κίνηση η οποία δεν αυξάνει το ελληνικό δημόσιο χρέος, δεν συνεπάγεται νέα μέτρα για την Ελλάδα, αποτελεί μικρό μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα και το κυριότερο αποτελεί ηθική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στον κυπριακό λαό».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Συγγρού. «Δεν κατάλαβαν. Δεν καταλαβαίνουν. Δεν μπορούν να καταλάβουν. Αν καταλάβαιναν, θα είχαν ζητήσει συγγνώμη για τις ανοησίες τους» αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και συμπληρώνει «Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πραγματικότητα να κάνει όλο και πιο προφανείς τις ανοησίες που λέει, προσπαθεί ο ίδιος να τις καλύψει με μεγαλύτερες».

Όπως ήταν αναμενόμενο Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με τη σειρά του την στάση της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι «Η συνενοχή της κυβέρνησης σε σχέση με τον εκβιασμό που υφίσταται ο κυπριακός λαός την οδηγεί στη σιωπή απέναντι στην πρόταση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για παροχή έκτακτης ρευστότητας προς την Κύπρο

«Αντ’ αυτού, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επιλέγει τις ανάξιες σχολιασμού ύβρεις» συνεχίζει η Κουμουνδούρου.

«Αναμένουμε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο την τοποθέτηση της κυβέρνησης απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» αναφέρει κλείνοντας.

Θέση επί των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα πήρε και το ΠΑΣΟΚ.

«Η δήλωση του κ. Τσίπρα για δήθεν δυνατότητα παροχής ρευστότητας από την Τράπεζα της Ελλαδος (ELA) στις κυπριακές τράπεζες, αν δεν είναι απόπειρα συνειδητής παραπλάνησης της ελληνικής κοινής γνώμης και κακόγουστο παιχνίδι με την αγωνία του κυπριακού λαού, δείχνει απόλυτη και επικίνδυνη άγνοια του πώς λειτουργεί το Ευρωσύστημα» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, η Ιπποκράτους κάνει λόγο για «μνημειώδεις ανευθυνότητες» που «δεν βοηθούν την Κύπρο και βασίζονται στην καταπληκτική σκέψη ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει τμήμα της κυπριακής κρίσης, ώστε να μη μπορεί να στηρίξει ούτε την Κύπρο, ούτε τον εαυτό της».

«Δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας ότι τέτοιες ιδέες πρέπει να τις μοιράζεται εμπιστευτικά μόνο με τον κ. Καμμένο;», καταλήγει το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα