Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα τιμούν τους ήρωες του 1821

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα γιορτάζουν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του Ελληνισμού. Την 192η επέτειο της εθνεγερσίας του 1821. Την 25η Μαρτίου οι Έλληνες αποφάσισαν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για ν’ αποτινάξουν τον Οθωμανικό ζυγό. Η Εθνική Παλιγγενεσία αποτέλεσε την κατάληξη του μεγαλειώδους αυτού απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και η συγκρότηση και ανάδειξη του νεοπαγούς και ανεξάρτητου τότε Βασιλείου της Ελλάδος. Όλη η Ελλάδα

αποδίδει τις πρέπουσες τιμές στους νεκρούς ήρωες και αγωνιστές του έθνους, σύμφωνα με τα εορταστικά πρωτόκολλα, και κατ’ αυτό τον τρόπο εκπληρώνεται ο φρονηματικός σκοπός των εκδηλώσεων, για διατήρηση και ενίσχυση της εθνικής μας μνήμης.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει ως εξής:

Ώρα 9:45 π.μ.

Προσέλευση στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου των Συλλόγων, Σωματείων και των Σημαιοφόρων των Σχολείων με τα λάβαρα τους.

Ώρα 9:50 π.μ.

Ολοκλήρωση της προσέλευσης των τοπικών αρχών

Ώρα 9:55 π.μ.

Προσέλευση του Δημάρχου, του Προέδρου και των άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών των Δημοτικών Κοινοτήτων Κερατσινίου και Δραπετσώνας και των λοιπών επισήμων προσκεκλημένων.

Ώρα 10:00 π.μ.

Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου

Ώρα 10:45 π.μ.

1) Δέηση στη μνήμη των ηρώων του 1821 στο Ηρώο Κερατσινίου, στην πλατεία Κύπρου (έναντι Δημαρχείου).

2) Πανηγυρικός της ημέρας από το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Λουκά Τζανή.

3) α. Καταθέσεις στεφάνων σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο και τον πίνακα του προβαδίσματος.

β. Εκ μέρους των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας ή Β/θμιας εκπαίδευσης θα κατατεθεί ένα κοινό στεφάνι από την «Ένωση Γονέων»

4) Τήρηση ενός λεπτού σιγής

5) Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

6) Λήξη Τελετής – Αποχώρηση Επισήμων για το χώρο διεξαγωγής της παρέλασης.

Ώρα 11:45 π.μ.

1) Αποχώρηση τμημάτων παρέλασης, από την πλατεία Κύπρου.

2) Προσέλευση στον χώρο παρέλασης μέσω των οδών Καραολή-Δημητρίου & Κων/πόλεως.

Ώρα 12:00 π.μ.

Έναρξη της παρέλασης επί της Λ. Δημοκρατίας, του κεντρικού δρόμου που βρίσκεται στο μέσον του Καλλικρατικού Δήμου, από την οδό Κων/πόλεως, διέλευση της μπροστά από τον χώρο της εξέδρας των επισήμων και τερματισμός της στην οδό Παπανδαστασίου.

Τελετάρχης των εκδηλώσεων είναι η Αντιδήμαρχος για θέματα Διαφάνειας και Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνη Μόσχου, σε συνεργασία με το αυτοτελές γραφείο Διαφάνειας, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ο δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το 1821 μια χούφτα γενναίοι Έλληνες επαναστάτησαν εναντίον της πανίσχυρής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την απελευθέρωση του έθνους από τον οθωμανικό ζυγό και τη δημιουργία ανεξάρτητου εθνικού κράτους. Οι υπεύθυνες φωνές της λογικής ΚΑΙ εκείνη την περίοδο δεν ήθελαν να γίνει η Επανάσταση. Ο μεγάλος αγώνας ξεκίνησε από μια χούφτα ήρωες, οι οποίοι ΔΕΝ είχαν σπουδάσει στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Δεν ήταν ιδιαίτερα μορφωμένοι, ούτε είχαν πρόσβαση στα τότε μεγάλα κέντρα αποφάσεων. Είχαν όμως κάτι που δεν αγοράζεται με τίποτα. Ελληνική ψυχή και δίψα για Ελλευθερία. Οι Έλληνες το 1821 έκαναν την υπέρβαση και γι αυτό το λόγο αποτίναξαν τον Οθωμανικό ζυγό. Αυτό είναι το νόημα της 25ης Μαρτίου. Αυτό το νόημα πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Ότι για να κερδίσεις κάτι μεγάλο, θα πρέπει να αγωνιστείς σκληρά γι’ αυτό. Να υπερβάλλεις εαυτό. Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος, πριν γίνει. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι μαθημένοι στους μεγάλους αγώνες και τιμούν τους ήρωες του 1821 με τον σεβασμό που τους αρμόζει. Η Εθνική Παλιγγενεσία είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικό τους έργο. Οι ξένοι σύμμαχοι-προστάτες το μόνο που κοίταξαν και κατάφεραν επειδή εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να το καταφέρουν είναι να υποθηκεύσουν το μέλλον του Έθνους. Το 1821 μας διδάσκει για το 2013».

Keywords
Αναζητήσεις
δραπετσωνα παρελαση ωρα
Τυχαία Θέματα