ΚΟΝΤΡΑ ΔΟΕ-ΚΙΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πυρά κατά της υπουργού Παιδείας εξαπολύει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή την απόφασή της να μην υπογράψει τις πρόωρες παραιτήσεις εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, με χθεσινή της ανακοίνωση η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι δεν πρόκειται  να γίνουν δεκτές 75 αιτήσεις πρωτοβάθμιας και 10 δευτεροβάθμιας, για πρόωρες παραιτήσεις εκπαιδευτικών ενόψει συνταξιοδότησής τους, καθώς δεν συνοδεύονταν από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ωστόσο, από την πλευρά της η ΔΟΕ κατηγορεί την υπηρεσιακή υπουργό ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα,

επικαλούμενη μάλιστα και προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Όπως αναφέρει η ΔΟΕ, η Φρόσω Κιάου επικαλείται, για τη μη υπογραφή τους, αντίστοιχες αποφάσεις προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών, ενώ αυτό είναι πέρα για πέρα ανακριβές.

Οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι «οι αιτήσεις παραίτησης- και οι 261- που υποβλήθηκαν στο ΚΥΣΠΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο), μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2012, εγκρίθηκαν και υπογράφηκαν όλες, χωρίς καμιά εξαίρεση. Οι μόνες που δεν υπογράφηκαν είναι αυτές που η κ. Κιάου αρνείται να υπογράψει. Επικαλείται, επίσης, έγγραφο της αρμόδιας Δ/νσης του υπουργείου Παιδείας, το οποίο λέει ότι ενώ για «ορισμένες» αιτήσεις, η υπηρεσία, είχε «αντιρρήσεις», το Συμβούλιο τις ενέκρινε ομόφωνα».

«Διερωτόμαστε, αλήθεια πώς η αρμόδια Δ/νση του υπουργείου Παιδείας δεν είχε “αντιρρήσεις” για τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν όλες (και οι 261), χωρίς καμία εξαίρεση από το ΚΥΣΠΕ μέχρι το τέλος Φλεβάρη του 2012 και είχε αντιρρήσεις μόνο για τις τελευταίες (76); Τελικά, για την υπουργό Παιδείας, τι ισχύει; Οι ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΠΕ (τα τρία μέλη του οποίου είναι διορισμένα) ή η μονοπρόσωπη γνώμη της αρμόδιας Δ/νσης; Αν ισχύει το δεύτερο, ας καταργήσει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αντί να τα απαξιώνει.», προσθέτει η ΔΟΕ.

Καλεί δε την υπουργό Παιδείας να υπογράψει άμεσα τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών που νόμιμα υπέβαλαν τις αιτήσεις τους και δηλώνει πως δε θα επιτρέψει, σε καμιά περίπτωση, την υποβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τόσο από την πολιτική ηγεσία, όσο και από τους διοικητικούς παράγοντες του υπουργείου.

Τέλος καλεί τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδους στο ΚΥΣΠΕ να μη συμμετέχουν σε καμιά συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, μέχρι να υπογραφούν οι παραιτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα