ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ «ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ» ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Πέθανε στο Λος Άντζελς σε ηλικία 69 ετών ο Χένρι Χιλ ο πρώην μαφιόζος που έγινε πληροφοριοδότης του FBI και η ζωή του αποτέλεσε τη βάση για τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Goodfellas» (Τα καλά παιδιά).

Τον Χιλ στην ταινία τον ενσάρκωνε ο Ρέι Λιότα.

Η σύντροφος  και μάνατζερ του πρώην μαφιόζου, Λίζα Καζέρτα απλά δήλωσε ότι «η καρδιά του τον πρόδωσε» και πρόσθεσε

ότι «έφυγε» ήρεμος για αυτό που ήταν.

Ο Χένρι Χιλ, Ιταλο – ιρλανδός, έζησε μια ζωή στην παρανομία. Από τις ποιο γνωστές πράξεις του ήταν η συμμετοχή του στη μεγάλη ληστεία της Λουφτχάνσα στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης το 1978 όπου εκλάπησαν 5 εκατ. δολάρια μετρητά και κοσμήματα αξίας 875 χιλιάδων δολαρίων.

Έζησε τη ζωή του μαφιόζου για 20 χρόνια έως το 1980 όταν συνελήφθη για ναρκωτικά και προκειμένου να μη εκτίσει χρόνο στη φυλακή συμφώνησε να καταθέσει εναντίον των πρώην αφεντικών του.

Το FBI τον ενέταξε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για να τον αποβάλει στις αρχές του 1990 καθώς ο Χιλ είχε εμπλακεί και πάλι σε διάφορες παρανομίες που αφορούσαν τη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τα τελευταία χρόνια ήταν συχνός επισκέπτης στη ραδιοφωνική εκπομπή του αιρετικού Χάουαρντ Στέρν, παρήγαγε τη δική του σάλτσα για σπαγγέτι, ενώ άνοιξε και ένα εστιατόριο με την ονομασία «Wiseguys» λέξη αργκό που παραπέμπει στους μαφιόζους

Keywords
Αναζητήσεις
τα καλα παιδια υποψηφιότητες, μαρτιν σκορτσεζε καλα παιδιά
Τυχαία Θέματα