Κομβική μάχη στο Κάουνας για τον Παναθηναϊκό

Στη χιονισμένη πόλη της Λιθουανίας οι Κυπελλούχοι Ελλάδας αντιμετωπίζουν απόψε (21:45, ΕΤ1) τη Ζαλγκίρις και θέλουν μόνο τη νίκη για να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους ακόμα και για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου τους.

Πρόκειται σαφώς για μία δύσκολη αποστολή. Στην έδρα της και μπροστά στο φανατισμένο αλλά και άκρως μπασκετικό κοινό της η Ζαλγκίρις μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και παίρνει ψυχολογία από την εξέδρα. Ετσι και αλλιώς η αποψινή αντίπαλος του Παναθηναϊκού

είναι μία ομάδα με γεμάτο ρόστερ που απαρτίζεται κυρίως από πρωτοκλασάτους Λιθουανούς παίκτες και λίγους, καλά επιλεγμένους ξένους.

Ο Ισπανός προπονητής της Ζαλγκίρις Χοάν Πλάθα θεωρείται ένας από τους πλέον ανερχόμενους τεχνικούς με έξυπνες ιδέες για το παιχνίδι ενώ η πρωταθλήτρια Λιθουανίας θα είναι ενισχυμένη και με τον Ντόνι ΜακΓκραθ ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ για να πάρει γεύση από Ευρωλίγκα.

Σε όλα αυτά ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να αντιπαραβάλει τη δική του ποιότητα. Την εμπειρία και την κλάση του Διαμαντίδη, την…τεχνογνωσία του Μασιούλις ο οποίος μέχρι πέρυσι φορούσε τη φανέλα της Ζαλγκίρις, τη δύναμη των Λάσμε και Γκιστ αλλά και τον εκτελεστικό οίστρο του Καπόνο που στο πρώτο παιχνίδι αποδείχθηκε καθοριστικός.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και είναι σε θέση, στη θεωρία τουλάχιστον, να παρατάξει τον καλύτερο Παναθηναϊκό με στόχο να πάρει τα ριμπάουντ, να σπάσει το ρυθμό του αντιπάλου και να σκοράρει χωρίς μεγάλο κόπο κόντρα στα βαριά κορμιά της Ζαλγκίρις.

Σε περίπτωση νίκης ο Παναθηναϊκός ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Αντίθετα, μία πιθανή ήττα του δημιουργεί την υποχρέωση να ψάξει για εκτός έδρας νίκες σε γήπεδα όπως αυτό της Ρεάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα