ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ «YES MEN ΤΩΝ ΜΕΡΚΟΖΙ»

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος και στην επανένωση της κεντροδεξιάς «πολυκατοικίας».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας

επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο της ΝΔ, απαντώντας στην «γαλάζια» επίθεση που δέχθηκε το πρωί. Από βήματος της αίθουσας της Γερουσίας και μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «επιχειρούν να παραχαράξουν το μήνυμα των εκλογών» και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά. «Ξέχασε  τις νωπές υπογραφές του στους δανειστές. Παραμένει ακλόνητος στις δεσμεύσεις και τις υπογραφές του στην κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ. Τις τιμά αυτές τις υπογραφές ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος και επιχειρεί να συμπήξει το μέτωπο των δανειστών και της διαπλοκής. Τώρα, συμμαχεί με την πιο πιστή εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και με τον εταίρο του Μνημονίου, Γιώργο Καρατζαφέρη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό «ανίκανοι και ανεύθυνοι» που χρησιμοποίησε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανίκανους και ανεύθυνους. Ο  ελληνικός λαός έχει καταλάβει την υπευθυνότητα και την ικανότητα του κ. Σαμαρά από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

«Yes men»

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως «yes men» των δανειστών, επισημαίνοντας ότι οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «έχουν δεσμευθεί στο Μνημόνιο και γι’  αυτό  δεν έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευθούν την αλλαγή στην Ευρώπη». «Δεν γίνεται η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός να έχει υποφέρει τόσο, να γίνεται το πείραμα στην Ευρώπη και η ελληνική πολιτική ηγεσία να είναι η τελευταία που θα διεκδικήσει αλλαγή στην καταστροφική πολιτική», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την αλλαγή στην Ευρώπη οι «yes men» της Μέρκελ και του απελθόντος Σαρκοζί. «Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από την αντίσταση του λαού, αλλά από τη χρεοκοπημένη πολιτική του Μνημονίου και την εθελόδουλη στάση των πολιτικών εκπροσώπων του χθες», κατέληξε στην επίθεσή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε επιχείρηση «διαστρέβλωσης του προγράμματος και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε: «Μας κάνουν καλό που ψάχνουν να βρουν ακόμη και την ορθογραφία του προγράμματός μας. Πρώτον, μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να το βελτιώσουμε και, δεύτερον, παραδέχονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα, ενώ τόσα χρόνια μας κατηγορούσαν ότι δεν είχαμε πρόγραμμα κυβερνητικό». «Μας δείχνουν, όμως και κάτι άλλο: ότι ο λαός έχει να επιλέξει μεταξύ δύο προγραμμάτων. Του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και του κοινού προγράμματος των δυο κομμάτων, που είναι το Μνημόνιο 2».

Keywords
Τυχαία Θέματα