«Κόκκινη κάρτα» του Πρωτοδικείου στη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων

Το δικαστήριο ενώπιον του οποίου προσέφυγαν σχολικοί φύλακες βάλλοντας κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε τους δικαίωσε . Η απόφαση αυτή , εκ του νόμου μπορεί να έχει ισχύ μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι σχολικοί φύλακες με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή για την αναστολή της διαδικασίας της διαθεσιμότητας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Δημήτρης Περπατάρης εκτιμά ότι πρόκειται για μία σημαντική νομολογιακή εξέλιξη , που αλλάζει το τοπίο για

τη συγκεκριμένη κατηγορία των εργαζομένων. Και αυτό συμβαίνει γιατί μετά την έκδοση της απόφασης αυτής οι σχολικοί φύλακες μπορούν να επανέλθουν κανονικά και με τον νόμο στα καθήκοντά τους , στη φύλαξη δηλαδή των δημοσίων σχολείων. Την επιστροφή τους αυτή σηματοδοτεί η έκδοση της προσωρινής διαταγής , παρά την κυβερνητική απόφαση για την ολοκλήρωση των απολύσεων τους και την έξοδό τους από τις θέσεις που κατείχαν μέχρι πρότινος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για εργαζόμενους, οι οποίοι κατατάχθηκαν σε θέσεις αορίστου χρόνου σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004 - γνωστό και ως « Διάταγμα Παυλόπουλου» - και μάλιστα υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Μετά από αυτή την πρώτη νίκη στη δικαστική μάχη που πέτυχαν οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για τον επόμενο δικαστικό κύκλο, προκειμένου να συμπληρωθεί η αλυσίδα και με άλλες θετικές αποφάσεις , που ουσιαστικά ισοδυναμούν με ομπρέλα προστασίας για τους εργαζόμενους που έχουν ήδη βρεθεί σε τροχιά εξόδου από το δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα