Μία πανσέληνος ...αφετηρία

Κριός

Η πανσέληνος στην 23ο του Σκορπιού, συντελείται στον 8ο ηλιακό σου οίκο του σεξ, των κοινών οικονομικών θεμάτων με το σύντροφο και των κληρονομικών – η σύνοδός της με τον Κρόνο εντείνει τη δράση της ως «δίκης οφθαλμός». Ναι, η ώρα της κρίσεως είναι εδώ, και στους ανωτέρω τομείς θα δρέψεις ακριβώς ό,τι έσπειρες και ό,τι επέτρεψες. Το τρίγωνό της με το Δία από το ζώδιο του Καρκίνου είναι εις θέσιν να την κάνει βαθιά θεραπευτική. Ακριβώς το είδος της κάθαρσης που χρειάζεσαι για να πας μπροστά χωρίς περιττές αποσκευές

και ανθρώπους στη ζωή σου.

Ταύρος

Με την πανσέληνο να συντελείται στον τομέα των σχέσεων και των σημαντικών σου συνεργασιών, και μάλιστα σε σύνοδο με τον Κρόνο, είναι βέβαιο ότι κρίνονται πολλά, αν όχι όλα, για σχέσεις υπάρχουσες και για το τι αποδεικνύει ο χρόνος για αυτές. Διότι, με τον Κρόνο παρόντα, όλα κρίνονται σε ρεαλιστικές βάσεις. Τα οφέλη και τα αποτελέσματα της σχέσης πρέπει να είναι υπαρκτά και χειροπιαστά – δεν έχεις χρόνο για άλλα λόγια του αέρα. Το τρίγωνο, δε, της πανσελήνου, με το Δία από τον Καρκίνο, ευνοεί τις όμορφες συζητήσεις συναισθηματικού περιεχομένου, άλλωστε.

Δίδυμοι

Μία δυσβάσταχτη πραγματικότητα, με απαιτήσεις που κλείνουν αρκετά μέτρα πάνω από το κεφάλι σου σαν τα νερά του ωκεανού, είναι αυτό που περιγράφεται άριστα από την έντονη αυτή Σκορπίσια πανσέληνο στις 14/5, που μάλιστα συντελείται σε σύνοδο με τον Κρόνο. Αν δεν έχεις πρόθεση να δώσεις εσύ χρόνο και ποιότητα ζωής στον εαυτό σου, θα είναι τότε κάτι που θα συμβεί αναγκαστικά («υπερκόπωση», νομίζω, είναι η λέξη). Η υγεία είναι θέμα που πρέπει να χειριστείς με μεγάλη προσοχή, και να θυμάσαι πως καμία οικονομική άνθιση ή υπόσχεση δεν αξίζει το να αρρωστήσεις δουλεύοντας 17ωρα. Ο Δίας στον Καρκίνο και στον 2ο ηλιακό σου οίκο αν μη τι άλλο σου θυμίζει εντονότατα την ανάγκη όχι για ζην, αλλά για «ευ ζην».

Καρκίνος

Η αναγέννηση μέσω του έρωτα είναι το μήνυμα της εβδομάδας, και πώς αλλιώς θα μπορούσε να συμβεί; Ο Δίας, πάντα παρών και ευεργέτης από το ζώδιό σου, τριγωνίζει μία ιαματική πανσέληνο στο Σκορπιό, η οποία μάλιστα συντελείται σε σύνοδο με τον Κρόνο. Το πλήρωμα του …Κρόνου, λοιπόν, για μία σχέση που έχει αποδείξει την αξία και το ποιόν της στα πολύ δύσκολα, ή μία νέα γνωριμία με κεραυνοβόλα συναισθήματα και δράση, που έρχεται για να μείνει! Πέραν όμως του ερωτικού, η πανσέληνος αυτή αποτελεί αφετηρία για πολύ σημαντικές και δημιουργικές αλλαγές στη ζωή σου – και βεβαίως, μία τέτοια είναι πάντοτε η απόκτηση ενός παιδιού!

Λέων

Τα της οικογένειας ή του σπιτιού αρχίζουν να δείχνουν την τελική, ουσιαστική τους μορφή, αυτή που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις ως μόνιμη κατάσταση τα επόμενα χρόνια. Είτε παγιώνεται μία κατάσταση που δεν σου άρεσε πολύ εξ αρχής, είτε βιώνεις κάποιας μορφής απώλεια. Η απώλεια μπορεί να είναι απώλεια ασφάλειας, εισοδήματος, ή και του συναισθήματος ότι ανήκεις σε οικογένεια που μπορεί να σε προστατεύσει. Όμως, με το Δία να βασιλεύει πάντα στο 12ο οίκο του υποσυνειδήτου σου και της φαντασίας, πρέπει να αναρωτηθείς αν πρόκειται για παροχές που όντως χρειάζεσαι ή αξίζεις, ή μήπως παραέμεινες προστατευμένος στο απυρόβλητο και ήρθε η ώρα της ενηλικίωσης.

Παρθένος

Επικοινωνία ώρα μηδέν; Ή μήπως, ολική επαναφορά της επικοινωνίας, και του τρόπου που μοιράζεσαι σκέψεις και συναισθήματα με τους άλλους; Αν δεν έχεις σαφή εικόνα του εαυτού σου και του πώς διαχειρίζεσαι πρόσωπα και καταστάσεις – κι αυτή η ασάφεια είναι τόσο, μα τόσο πιθανή υπό το φως μιας πανσελήνου!- τότε δεν έχεις παρά να απευθυνθείς στους φίλους σου, οι οποίοι για μία ακόμα εβδομάδα αποτελούν και αποδεικνύονται τεράστιο κεφάλαιο. Ρώτησέ τους, και πάρε αυτά που θα σου πουν πολύ σοβαρά. Επίσης, δεν είναι τώρα η ώρα να τρώγεσαι με κομπλεξισμούς ανωτέρων στη δουλειά σου – άλλωστε, από τότε που ξεκίνησε το κάθε ανθυποτίποτα να αποκαλείται «υπεύθυνος», «προϊστάμενος» και ούτω καθ’ εξής, χάλασε η πιάτσα…

Ζυγός

Όχι, με την Αφροδίτη να διελαύνει στον 7ο ηλιακό σου οίκο και τον Άρη να μετρά τις τελευταίες του ανάδρομες μέρες στο ζώδιό σου, δεν είναι τα αισθηματικά σου αυτά για τα οποία ανησυχούμε, Ζυγέ. Τα οικονομικά, όμως, είναι άλλο ζήτημα. Η πανσέληνος σε σύνοδο με τον Κρόνο στο 2ο ηλιακό σου οίκο είναι αρκετά έντονη, και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχεις να πληρώσεις σπασμένα, απερισκεψίες και επιπολαιότητες επειδή σκέφτηκες για μία ακόμη φορά «ωχ, αδερφέ!». Εάν έχεις υπάρξει συνετός, λογικός και εγκρατής, τότε δεν αποκλείω καθόλου ένα level up, συνδυασμένο μάλιστα με κάποιας μορφής προαγωγή, ή επαγγελματική αναγνώριση.

Σκορπιός

Ναι, το πάρτυ γίνεται προφανώς στο σπίτι σου, Σκορπιέ! Στην 23η μοίρα του ζωδίου σου η πανσέληνος του μήνα, και μάλιστα σε σύνοδο με τον Κρόνο που προ πολλού έχει κατασκηνώσει στα λημέρια σου και θα ξεκουνήσει τέλος του έτους. Χρειάζεται να φοβάσαι; Σαφώς όχι. Σε τρίγωνο η πανσέληνος με το Δία στον φιλικό σου Καρκίνο, κλείνει κύκλους, χρεωστούμενα, και σου ανοίγει δρόμους μάθησης, επικοινωνίας και νέω ν σχεδίων τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Με Κρόνο τόσο έντονα παρόντα, εννοείται πως αυτά τα σχέδια πρέπει να είναι πρακτικά και ρεαλιστικά. Επίσης, τώ ρα, τα λόγια σου έχουν πολύ μεγάλη βαρύτητα και ό,τι πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.

Τοξότης

Ο κυβερνήτης σου, ο Δίας, βάζει φωτιά στη σεξουαλική σου ζωή εδώ και καιρό με ευκαιρίες, ατασθαλίες και απρόοπτα. Η πανσέληνος, όμως, της 14/5 που γίνεται στο Σκορπιό, στον 12ο ηλιακό σου οίκο και μάλιστα σε σύνοδο με το βλοσυρό, σκοτεινό Κρόνο, είναι υπεραρκετή για να σου αναχαιτίσει την αισιοδοξία και να σου χαλάσει το κέφι. Ναι, ασφαλώς – οι δαίμονες που βλέπεις τριγύρω σου και οι παγίδες που φοβάσαι, κατά 99% είναι μόνο μέσα στο μυαλό σου. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι καλή εβδομάδα για να γίνεις επιπόλαιος και απερίσκεπτος .

Αιγόκερως

Για έναν Αιγόκερω, είναι ουσιώδες να μοιράζεται με το ταίρι του κοινά ιδεώδη, στόχους και σκοπούς. Η πανσέληνος της 14/5 στην 23ο του Σκορπιού σε σύνοδο με τον κυβερνήτη σου, τον Κρόνο, είναι εδώ για να σου δείξει κατά πόσο αυτό συμβαίνει στη σχέση ή το γάμο σου (και επίσης κατά πόσο θα ήταν εφικτό σε μία σχέση που ακόμα είναι στα…σκαριά). Όμως, η πανσέληνος σου δείχνει και κάτι ακόμα: το κατά πόσο το άτομο με το οποίο έχεις επιλέξει να είσαι προωθεί ή στηρίζει τόσο τους στόχους σου, όσο και τη δημόσια εικόνα σου γενικά. Και εντάξει, δεν είναι ότι κατεβαίνεις και υποψήφιος (ή μήπως κατεβαίνεις;) αλλά το να στραπατσάρει ο άλλος ό,τι εσύ χτίζεις με κόπο απλά και μόνο επειδή ανοίγει το στόμα του, ε, δεν το λες και υγιή σχέση.

Υδροχόος

Κάποιος ενηλικιώνεται, και ενηλικιώνεται όμορφα – όχι, μην κοιτάς γύρω σου για τούρτες και κεράσματα, Υδροχόε, εσένα εννοώ. Η πανσέληνος της 14/5 στην 23ο του Σκορπιού σε σύνοδο με τον παραδοσιακό σου κυβερνήτη, τον Κρόνο, αν μη τι άλλο είναι ένα πάρτυ ενηλικίωσης. Μόνο που το πάρτυ δεν έχει χορούς και ποτά, αλλά πολλή και σκληρή δουλειά, συνειδητοποίηση και αποδοχή ευθυνών και το βλέμμα σε ένα στόχο. Εάν κάνεις όλα τα ανωτέρω, τότε πραγματικά μιλάμε για μία κοινωνική και επαγγελματική αναγέννηση. Το τρίγωνο της πανσελήνου με το Δία από τον Καρκίνο μας διαβεβαιώνει ότι δε θα σου λείψουν οι ευκαιρίες που θα δώσουν ώθηση στην επαγγελματική σου καθημερινότητα.

Ιχθείς

Έρωτας είναι θαρρώ, Ιχθύ! Η πανσέληνος στον φιλικό σου Σκορπιό και σε σύνοδο με τον Κρόνο θα μπορούσε να σημαίνει επισημοποίηση μίας υπάρχουσας σχέσης, ή νέα, φλογερή γνωριμία – πιθανόν με άτομο άλλης χώρας, θρησκείας, ή κουλτούρας, αλλά ακόμα και με κάποιο μέντορα, ή πνευματικά και κοινωνικά ανώτερο. Ευνοούνται τα ταξίδια, οι καινούργιες ασχολίες, οι νέες γνωριμίες και γενικά το άνοιγμα των οριζόντων σου προς νέες, σταθερές σχέσεις και βάσεις. Είναι θαυμάσια εποχή για έναρξη ενός καινούργιου κύκλου σπουδών, της απόκτησης ενός ακόμα πιστοποιητικού αλλά, με το Δία στον 5ο σου ηλιακό οίκο, ακόμα και ενός…απογόνου!

Keywords
Τυχαία Θέματα