Κοινό ευρωψηφοδέλτιο συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ-«58»

Παρά την επίλυση των «παρεξηγήσεων» πάντως και την συμφωνία σε ένα «ανανεωτικό, ενωτικό, αξιοκρατικό» ψηφοδέλτιο, παρέμειναν ακόμα πολλές εκκρεμότητες, καθώς οι «58» δεν δέχθηκαν την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για οριστικοποίηση συνολικά των θεμάτων που αφορούν στην συνδιάσκεψη, αλλά και «λεπτομέρειες» όπως το όνομα της παράταξης, με στελέχη των «58» να μιλούν αργότερα για συνεννόηση που θα έρθει «βήμα προς βήμα».

Ήδη, μεθαύριο Κυριακή, προγραμματίζουν συνάντηση προκειμένου να ενημερώσουν όλα τα στελέχη τους για τα τεκταινόμενα στην συνάντηση , ενώ χθες συμφωνήθηκε να υπάρξει και μία άτυπη επιτροπή των δύο χώρων, ώστε να οριστικοποιηθούν τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων, να συζητηθεί το όνομα, τα σύμβολα και κυρίως οι θέσεις του εγχειρήματος, ώστε αμέσως μετά να διοργανωθεί η Συνδιάσκεψή του.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που φέρεται να διευκρίνισε πως δεν έχει αντίρρηση να συμφωνηθεί ένα νέο όνομα και ένα νέο σύμβολο για το κοινό ψηφοδέλτιο, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και μιλώντας για ενδοκομματικές ισορροπίες στην Χαριλάου Τρικούπη που πρέπει να τηρηθούν.

Από την πλευρά των «58» ετέθη, ως αναμενόταν το θέμα του σταυρού στις ευρωεκλογές, με τον Γ.Βούλγαρη πάντως να υποστηρίζει πως οι αντιδράσεις διογκώθηκαν από τα ΜΜΕ και ότι ποτέ δεν υπήρξε πρόθεση να τεθεί βέτο σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο κ.Βενιζέλος, από την πλευρά του παραδέχθηκε το «αιφνιδιαστικό» της ανακοίνωσης περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, σημειώνοντας όμως πως όταν η άλλη πλευρά προτείνει ανοιχτές διαδικασίες, δεν μπορεί να κάνει πίσω η Κεντροαριστερά. Ζήτησε μάλιστα, τόσο η Συνδιάσκεψη όσο και το ευρωψηφοδέλτιο να είναι ανοιχτά , τονίζοντας ότι εγγυάται την ισοτιμία, τον σεβασμό και την συμπόρευση όλων χωρίς ηγεμονισμούς. Υποστήριξε μάλιστα πως δεν ενδιαφέρεται για την «επόμενη ημέρα» και πως αυτό που προτάσσει είναι το μέλλον της παράταξης. Επέμεινε πάντως στην ανάγκη γρήγορων βημάτων στο εξής, τόσο σε θέματα οργανωτικής φύσεως όσο και στην επεξεργασία των θέσεων του σχήματος τόσο για την Ελλάδα, όσο κυρίως για μία πιο προοδευτική Ευρώπη. «Ο κόσμος περιμένει να ακούσει τις απόψεις μας», είπε

Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος που συνοδευόταν από τον γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρη Καρύδη, από τους «58» οι Γ.Βούλγαρης, Χρ.Δερβένης, Γ.Βερνίκος, Αθηνά Δρέττα, Θ.Καρούνος, Ν.Μπίστης, Στ.Λιβαδάς, Π.Παναγιωτόπουλος, Ι.Καλογήρου, Κ.Χατζημπίρος και από τις συνεργαζόμενες κινήσεις οι Θ.Κοντογιώργης (Μπροστά), Μ.Χάλαρης (Νέοι Μεταρρυθμιστές), Γ.Τούντας (Πολιτεία 2012), Μ.Επιτροπάκης και Μ.Κούτρας (Δυναμική Ελλάδα).

Keywords
Τυχαία Θέματα