ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗ G7 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

19:40 5/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Χωρίς κοινό ανακοινωθέν αλλά με τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει άμεση αντιμετώπιση της κρίσης που διέπει την Ευρωζώνη έληξε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της G7 .

Οι ευρωπαϊκές χώρες της Ομάδας των Επτά πιο βιομηχανικών χωρών στον κόσμο  δεσμεύτηκαν σήμερα να ανταποκριθούν «γρήγορα» στην κρίση στην Ευρωζώνη.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τζουν Αζούμι είπε ότι «το ευρωπαϊκό στρατόπεδο δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί γρήγορα στην κρίση» και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί

όλης της G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία) «κατέληξαν σε μια κοινή διάγνωση όσον αφορά την κρίση» στην Ευρωζώνη.

Από την πλευρά τους οι  ΗΠΑ, οι οποίες προεδρεύουν φέτος της G7, κάλεσαν τους Ευρωπαίους να λάβουν «άλλα μέτρα» για να επιλύσουν την κρίση, καθώς, όπως είπαν «οι αγορές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικές».

«Ελπίζουμε να δούμε την Ευρώπη να αντιδρά πιο γρήγορα τις εβδομάδες που έρχονται, κυρίως για να ενισχύσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα», δήλωσε υπεύθυνος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο Τζουν Αζούμι έθιξε στους ομολόγους του της G7 το πρόβλημα που δημιουργεί η ταχεία άνοδος του γεν, η οποία επιβαρύνει τους ιαπωνικούς εξαγωγικούς ομίλους.

«Τους είπα ειλικρινά ότι οι σημερινές συνθήκες στην αγορά συναλλάγματος είναι πολύ σοβαρές για την ιαπωνική οικονομία και έχουν πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην ιαπωνική οικονομία» δήλωσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα