Κλειστά χαρτιά για τους πλειστηριασμούς

15:17 7/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Στην Επιτροπή της Βουλής που σήμερα ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου μόνο η ΝΔ είπε «ναι» σε όλα τα άρθρα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ διατύπωσαν επιφυλάξεις στα άρθρα 2 και 5 του νομοσχεδίου που καθορίζουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής σε πρόγραμμα διευκόλυνσης ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε επιφυλάξεις και για το άρθρο 10 του νομοσχεδίου που ορίζει

ότι η υπαγωγή στο πρόγραμμα διευκόλυνσης γίνεται για μια μόνοι φορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα τα άρθρα με εξαίρεση το άρθρο 17 στο οποίο δήλωσε «ναι» στο άρθρο 17 που αναφέρει ότι το δικαστήριο ρυθμίζει ικανοποίηση απαιτήσεων των πιστωτών μέχρι το 80% της αντικειμενικής αξίας της κύριας κατοικίας. Επιφυλάξεις δήλωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. «Όχι» σε όλα τα άρθρα δήλωσε το ΚΚΕ.

Χατζηδάκης και Σκορδάς κράτησαν ερμητικά κλειστό το στόμα τους για το θέμα των πλειστηριασμών αν και όλα τα κόμματα υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα και η κοινωνία βρίσκεται σε αναστάτωση.

«Δεν μπορεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα να μιλάμε με μισόλογα κύριε υπουργέ. Πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει και να κάνουμε μια συζήτηση στην οποία να ακουστούν οι προτάσεις όλων», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Βλάχος.

Ανάλογες ήταν οι παρεμβάσεις από τους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής ενώ εμφατικά έθεσαν το θέμα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα