Κλείνει το μάτι στην κεντροαριστερά ο Καβαλιέρε

«Η Ιταλία δεν χρειάζεται νέες εκλογές» τόνισε ο Καβαλιέρε, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται ένας σοβαρός προβληματισμός, από μέρους όλων, σχετικά με το τι μπορεί να γίνει, προς το συμφέρον της Ιταλίας… Πρέπει όλοι να κάνουν μια θυσία, διότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Θα πρέπει να δούμε με ποιες προγραμματικές βάσεις θα μπορέσει να υπάρξει μια συμφωνία ανάμεσα στις διάφορες πολιτικές δυνάμεις και να ξεκινήσουμε από αυτό το κοινό σημείο».

Ο Μπερλουσκλόνι επέμεινε ότι «ήταν ο μόνος που παρουσίασε

συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για την χώρα, με μείωση των φόρων», ενώ, οι υπόλοιποι υποψήφιοι, «αντιτάχθηκαν, απλώς, στις προτάσεις του».

Η τελική εικόνα των εκλογών για την ιταλική Βουλή:

Κεντροαριστερά του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι: 29,55%

Συνασπισμός της δεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι: 29,13%

Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γρίλο: 25,54%

Επιλογή πολιτών του Μάριο Μόντι 10,56%

Τι γίνεται στη Γερουσία:

Η συμμαχία Μπερσάνι: 31,61% (120 έδρες)

Ο κεντροδεξιός συνασπισμός Μπερλουσκόνι: 30,65% (115 έδρες)

Το Κίνημα 5 Αστέρων του Γκρίλο: 23,79% (58 έδρες)

Κεντρώα Συμμαχία του Μόντι: 9,13% (19 έδρες)

Ο συνασπισμός της κεντροαριστεράς στην Ιταλία εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων καταλαμβάνοντας 340 έδρες στην 630μελή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η αναγκαία πλειοψηφία για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, στην γερουσία, είναι 150 έδρες. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αναμένεται να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Διαβάστε επίσης: Η ακυβερνησία τρομοκρατεί Eυρώπη και αγορές

Keywords
Τυχαία Θέματα