Παρέμβαση εισαγγελέα για το κρέας αλόγου που φάγαμε στην Ελλάδα

Αφορμή στάθηκε αναφορά του ΕΦΕΤ με υπόνοιες περί διακίνησης κρέατος αλόγου και στην Ελλάδα.

Ο ΕΦΕΤ εντόπισε ύποπτες ποσότητες κρέατος σε αποθήκη και έστειλε δείγματα για έλεγχο στο χημείο του κράτους. Την έρευνα ανέλαβε η οικονομική αστυνομία υπό την εποπτεία του αγορανομικού εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας,

ο ΕΦΕΤ αναζητεί τους ιδιοκτήτες δύο εταιρειών οι οποίοι, όπως αποκάλυψε το Σύστημα Ελέγχου και Πραγματογνωμοσύνης Συναλλαγών (Traces), εισήγαγαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άγνωστες ποσότητες αλογίσιου κρέατος σε μορφή κατεψυγμένων μπαλών κιμά από τη Βουλγαρία.

Ύστερα από αίτημα του ΕΦΕΤ, η υπόθεση ερευνάται από το ΣΔΟΕ αλλά και την Εισαγγελία Αθηνών. Η εισαγωγή αλογίσιου κρέατος δεν συνιστά παράνομη πράξη. Η παρανομία έγκειται στο πλασάρισμά του ως μοσχαρίσιου κιμά.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, οι ιδιοκτήτες των δύο εταιρειών που εισήγαγαν κρέας από τη Βουλγαρία αναζητούνται γιατί όταν εντοπίστηκε η συναλλαγή στο Traces, όπου καταγράφονται όλες οι εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες, εκτός δηλαδή Ευρωπαϊκής Ενωσης (η Βουλγαρία δεν είναι σε πλήρη ένταξη, οπότε καταγράφεται ως τρίτη χώρα), αναζητήθηκαν οι δύο ιδιοκτήτες. Όμως, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΦΕΤ, η μία διεύθυνση παρέπεμπε σε χωράφι(!) και η άλλη σε πολυκατοικία που καμία σχέση δεν είχε με εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρέμβαση, Ελλάδα,paremvasi, ellada