Κλαίγοντας ανακοίνωσε ανασχηματισμό η πρωθυπουργός Γκίλαρντ

10:47 2/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την προκήρυξη των εκλογών, η αστυνομία της Αυστραλίας συνέλαβε έναν πρώην Εργατικό βουλευτή και νυν ανεξάρτητο, τον οποίο η κα Γκίλαρντ στήριξε με όλες τις δυνάμεις της, και του απήγγειλε 150 κατηγορίες.

Ο βουλευτής Κρεγκ Τόμσον κατηγορείται για υπεξαίρεση από το συνδικάτο του. Κάποια από τα χρήματα που υπεξαίρεσε δε, τα χρησιμοποίησε σε ιερόδουλες.

Παράλληλα άλλα δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Γκίλαρντ ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται για «προσωπικούς λόγους» στηρίζοντας ωστόσο την πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Πρόκειται

για την υπουργό Δικαιοσύνης Νίκολα Ρόξον, η οποία αν και παραιτείται από υπουργός θα παραμείνει βουλευτής έως τις εκλογές. Στον ανασχηματισμό που υποχρεώθηκε να κάνει η κα Γκίλαρντ τη θέση της καταλαμβάνει η Μαρκ Ντρέιφους.

ΚΞαι οι παραιτήσεις δεν έχουν τελειωμό, ο αρχηγός του κόμματος στη Γερουσία και υπουργός Ανώτατης Παιδείας και Επιστημών Κρις Έβανς, παραιτήθηκε επίσης και τη θέση του καταλαμβάνει ο έως τώρα υπουργός Μετανάστευσης Κρις Μπόουεν.

Οι δυο υπουργοί ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους μπροστά στις κάμερες και η κα Γκίλαρντ, «έσπασε» στον τηλεοπτικό αέρα και έκλαψε.

Στην Αυστραλία οι προεκλογικές εκστρατείες έχουν διάρκεια σχεδόν ένα μήνα, ωστόσο μετά την ξαφνική ανακοίνωση της πρωθυπουργού για εκλογές στις 14 Σεπτεμβρίου, η φετινή προεκλογική περίοδος θα διαρκέσει οκτώ μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα