H Ελλάδα θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών

09:08 2/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, σημείωσε πως θα πρέπει τώρα να αποδειχτεί ότι υλοποιούνται πραγματικά μεταρρυθμίσεις.

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει φυσικά να λάβει σοβαρά υπόψη τις υποχρεώσεις της, προπάντων σε ό, τι αφορά τη μεγάλη γραφειοκρατία, ωστόσο οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν χρόνο και δεν θα πρέπει να υπάρχει ανυπομονησία.

Εκτός από τον τομέα του τουρισμού, ο ίδιος εναποθέτει μεγάλες ελπίδες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στον

οποίο μέχρι τώρα δεν έγινε καμία επένδυση, όμως με καλή και σοβαρή δουλειά μπορεί πολύ σύντομα να υπάρξει πρόοδος, είπε, υπογραμμίζοντας πως: «η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο δυναμικό και είναι ευλογημένη με ήλιο, αέρα και νερό».

Αναφορικά με την κοινωνία ο Δ. Δρούτσας σημείωσε πως πλήττεται από την επιβολή περικοπών και αύξηση της φορολογίας, κάτι που κάνει την κατάσταση ιδιαίτερα προβληματική και αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας την οικονομική κρίση που φαίνεται ότι χτυπά την πόρτα της Κύπρου, ο ίδιος πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξαγάγει διδάγματα από την ελληνική κρίση και άρα θα πρέπει να πάρει σύντομα τις αναγκαίες αποφάσεις και να τις εφαρμόσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα