Κινδυνεύουν με απόλυση 50.000 συμβασιούχοι

Συγκεκριμένα, ο επανέλεγχος αφορά περίπου 50.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο για τους οποίους τα πρώτα ευρήματα των ελέγχων από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης έδειξαν, μεταξύ άλλων, πως για όσο διάστημα εμφανίζονταν ως συμβασιούχοι ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και ελάμβαναν επίδομα ανεργίας, ή εργάζονταν αποδεδειγμένα και με ασφάλιση σε ιδιώτες και εν συνεχεία βρέθηκαν

με μια σύμβαση αορίστου χρόνου στο Δημόσιο.

Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που τους χορηγούσε η ομοσπονδία εργαζομένων του υπουργείου και όχι η αρμόδια διοίκηση για να αποδείξουν ότι πληρούσαν τις χρονικές προϋποθέσεις που όριζε το Διάταγμα Παυλόπουλου για μονιμοποίηση, ή χρησιμοποίησαν πλαστές βεβαιώσεις ή συμβάσεις, εξαπατώντας ακόμη και τα υπηρεσιακά τους συμβούλια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα τελευταία 4 χρόνια ο αριθμός των υπαλλήλων (τακτικό και έκτακτο προσωπικό) μειώθηκε κατά παραπάνω από 200.000 και το κόστος της μισθοδοσίας έπεσε από τα 24 δισ. ευρώ το 2009 στα 15,7 δισ. ευρώ το 2013.

Τέλος σε ό,τι αφορά την απλούστευση των διαδικασιών, που προωθείται με το νομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τα ΚΕΠ και τις νέες διαδικασίες που έχουν αναλάβει, σημειώνοντας ότι ήδη τις πρώτες μέρες δόθηκαν από τα ΚΕΠ 25.000 πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και 8.000 πιστοποιητικά γέννησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα