Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Θα έχει προηγηθεί, σύμφωνα με τις ενδείξεις, το ραντεβού των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς να θεωρείται πολύ πιθανό να έχει ολοκληρωθεί.

Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία έως την Κυριακή, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να διαθέσει σημαντικό μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος, όπως έχει ήδη εξαγγείλει, στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους, παρά τις πληροφορίες που θέλουν τους εκπροσώπους των δανειστών

να εκφράζουν ενστάσεις.

Είναι χαρακτηριστική η σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, στον ΣΚΑΪ, πως το σχέδιο είναι να διανεμηθεί σε κατηγορίες με υψηλό δείκτη διάχυσης στη οικονομία, σημειώνοντας ως παράδειγμα του χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς η εν λόγω ομάδα θα δαπανήσει τα χρήματα στην αγορά.

Ο Σ.Κεδίκογλου διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να έχει δώσει εντολή για παύση πληρωμών προς ιδιώτες, ενώ υποστήριξε ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως την Κυριακή.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στο σύνολο των απαντήσεων και όχι σε μεμονωμένα σημεία…

Keywords
Τυχαία Θέματα