«…ΚΙ ΑΝ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΣΤΕΝΕΥΕΙ…» ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΟ FACEBOOK O 29ΧΡΟΝΟΣ

«Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει». Οι στίχοι αυτοί είναι από το τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ένα από τα δύο  που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook, στις 15 Αυγούστου, ο Θεοφίλου.

Το δεύτερο ήταν του Γιάννη Αγγελάκα «Μια εποχή στην κόλαση» το οποίο, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κυλίστηκα στη λάσπη, στέγνωσα στον αέρα του εγκλήματος, ξεγέλασα τη τρέλα και η άνοιξη μου πρόσφερε το φρικαλέο γέλιο

του ηλίθιου».

Ο Αναστάσιος Θεοφίλου εκ Θεσσαλονίκης διατηρούσε λογαριασμό σε Facebook και Twitter και δύο μπλογκ, στα οποία μάλιστα έγραφε συχνά διηγήματα.

Μεταξύ άλλων, έγραφε σε αυτά:

«Από παιδί παρακολουθούσα το αστυνομικό ρεπορτάζ. Τρόμαζα με τον Δημητροκάλη, γελούσα με τον Σεχίδη, εκστασιαζόμουν με την 17Ν. Ενηλικιώθηκα με την θορυβώδη απόδραση Πάσσαρη. Αργότερα έπιασα δουλειά σε ένα καφέ. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Έτσι μυήθηκα στο Έγκλημα. Το αφεντικό χτυπούσε αποδείξεις ακόμα και για το τρίτο ποτό τού κάθε πελάτη. Το αντίθετο έλεγε είναι κλοπή! Το αφεντικό δεν μου κολλούσε ένσημα γιατί δεν έβγαινε. Το αφεντικό δεν ένοιωθε κλέφτης ούτε με τα ίδια του τα κριτήρια. Βρήκα πιο ελκυστική, την λιγότερο υποκριτική, ηθική του Πάσσαρη. Ήμουνα νέος».

Για… κλοπές και ληστείες:

«Τα επόμενα βήματα μου τα έκανα μελετημένα. Έπιανα δουλειά σε καφέ, μπαρ ή εστιατόρια για καμιά εβδομάδα. Όσο πιο κάτεργο τόσο πιο ενθουσιωδώς. Η μισθωτή σκλαβιά έπαιρνε άλλη διάσταση. Γιατί στην πραγματικότητα υποδυόμουν τον μισθωτό σκλάβο χωρίς να είμαι. Στην πραγματικότητα ήμουν σε αποστολή. Έδινα ψεύτικα στοιχεία. Παρακολουθούσα τις κινήσεις του ταμείου. Μάθαινα που μένει το αφεντικό και τον φέρμαρα στην διαδρομή για το σπίτι του. Μεταμφιεσμένος και με την απειλή ενός πιστολιού ρέπλικα. Έπαιρνα την άλλη μέρα τηλέφωνο και έλεγα πως κάτι οικογενειακό συνέβη και δεν μπορώ να δουλέψω για κάποιον καιρό. Φυσικά φρόντιζα να έχω πληρωθεί από πριν».

Ή:

«Ο διευθυντής παριστάνει τον φιλικό. Πιστεύει ότι μπορεί να μιλήσει την γλώσσα των ληστών. Οι ληστές αδιαφορούνε σε ποια γλώσσα θα υπακούσει ο διευθυντής. Σαφείς και κοφτές εντολές σε τόνο:

δεν είμαστε φίλοι.

γάμα την κωλοτράπεζα και σκέψου την ζωή σου.

μην την λυτρώσεις. μην πάρεις πάνω σου τα κρίματα της.

Υπακούει.

Οι κρόταφοι του διευθυντή έχουν σταγόνες ιδρώτα.

Ο ιδρώτας στους κροτάφους των ληστών δεν φαίνεται».

Επίσης, όπως προκύπτει, έχει στείλει tweet και στην πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου @adiamantopoulou γλυκούλα μου! τραβάς κι εσύ τον δικό σου Γολγοθά πάνω στα πτώματα μας… κουράγιο!

Επίσης προεκλογικά έγραφε για τον κ. Τσίπρα: «αν βγει ο Τσίπρας πρέπει να κάνει την φασιστοκτονία πλημμέλημα…» και «στο ερώτημα Τσίπρας ή τανκς λέμε Τσίπρας. στο ερώτημα Τσίπρας ή χάος λέμε χάος!».

Keywords
Τυχαία Θέματα