Κι αν δεν τη λένε Νέα Δημοκρατία, πώς;

09:41 9/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Άλλωστε, το κόμμα που ίδρυσε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετρά ήδη σαράντα χρόνια ζωής και μαζί με το ΠΑΣΟΚ ίσως να είναι τα μακροβιότερα, ως κόμματα όχι ως παρατάξεις, της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου κόμματος, άλλωστε, είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή στον Αντώνη Σαμαρά, όταν ακόμη συζητείτο το νέο λογότυπο του κόμματος. Φανατικός υποστηρικτής της άποψης για γκρέμισμα του παλαιού κόμματος και δημιουργία ενός

νέου είναι και ο στενός συνεργάτης, κατά κάποιους alter ego του Α. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Η ιδέα της ίδρυσης ενός νέου φορέα έχει, εξάλλου, και τη θετική οικονομική διάσταση αφού, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, μοιάζει να απαλλάσσει το κόμμα από τα εκατομμύρια ευρώ που οφείλονται στις τράπεζες.

Ωστόσο, το εγχείρημα συνάντησε εξ αρχής πολλές αντιδράσεις και μάλλον έχει εγκαταλειφτεί στο ντουλάπι. Μάλιστα, οι σημαντικότερες αντιδράσεις προέρχονται από μέλη της «καραμανλικής» πτέρυγας που θεωρεί ότι, ακόμη και σήμερα, το brand name είναι το ισχυρότερο σημείο του κομματικού μηχανισμού. Άλλωστε, θεωρούν πως σε μία Νέα Δημοκρατία οι, όποιοι, «καραμανλικοί» έχουν ισχυρότερο έρεισμα σε μελλοντικές εξελίξεις.

Έτσι, ούτε καν μπαίνουν στη συζήτηση για το όνομα…

Keywords
Τυχαία Θέματα