Κεδίκογλου: Θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, είπε ακόμα ότι «διαβουλευόμαστε, είναι μια σκληρή διαβούλευση, αλλά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε αποτελεσματικοί».

Ο κ. Κεδίκογλου διέψευσε ότι υπάρχει τελεσίγραφο ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης μέχρι την Κυριακή. «Όχι. Δεν υπάρχει τελεσίγραφο. Στόχος μας είναι μέχρι την Κυριακή να πετύχουμε συμφωνία στις εκκρεμότητες που έχουν μείνει», υποστήριξε.

Διέψευσε

επίσης ότι υπήρξε μυστική συνάντηση του Δημήτρη Σταμάτη με τον Φώτη Κουβέλη, με πρόταση στον τελευταίο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Διαψεύδω κατηγορηματικά, απόλυτα, ότι υπήρξε τέτοια συνάντηση. Ούτε και τέτοιο σενάριο», ανέφερε.

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως «η θέση μας ότι αυτή η Βουλή μπορεί – και κατά τη γνώμη μου πρέπει- να βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας, ισχύει. Γιατί είναι δεδηλωμένος ο στόχος μας να εξαντλήσουμε την τετραετία. Θα έλεγα μάλιστα ότι δεν είναι απλώς στόχος μας. Είναι εθνική επιταγή. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της. Πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της. Εκτίμησή μας είναι ότι αυτή η Βουλή μπορεί να βγάλει νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Και προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η Βουλή πρέπει να βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας».

Σημείωσε, παράλληλα, πως «ονόματα που συζητούνται τόσο πρόωρα», συνήθως «καίγονται» και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν προσωπικότητες που είναι υπεράνω όλων των χώρων. Από εκεί και πέρα, θεωρούμε ότι υπάρχουν τα πρόσωπα που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τη θέση του αξιώματος. Επαναλαμβάνω: Αυτή η Βουλή μπορεί και πρέπει να βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα