Καβγάς ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την αστερόεσσα

ΤΟ ΚΚΕ κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι λειτουργεί ως «

όχημα προώθησης των αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα». ΜΕ αφορμή το ζήτημα των ΑΟΖ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσει «για τη δική του διπλωματία και τις φανερές πιέσεις που δέχθηκε από τις ΗΠΑ,

για εξόρυξη χωρίς χάρτες».

Απαντώντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Απόστολος Αλεξόπουλος δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαίνει παντού και στους οίκους ανοχής και στις εκκλησίες. Θέλουμε κριτική για το τι κάνουμε εκεί και όχι με ποιους συνομιλούμε».

Το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος ανταπάντησε: «Δημόσια δεν είπατε κουβέντα στις απαιτήσεις των Αμερικάνων για άμεση έναρξη εξορύξεων χωρίς την κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων [...] Ταυτίζεστε με τα συμφέροντα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην περιοχή – και αποτελείτε όχημα προώθησής τους. Όταν κάνετε δημόσια μούγκα, καταλαβαίνουμε τι θα λέτε κατ’ ιδίαν στη στρούγκα».

Τη σκυτάλη πήρε ο Θανασης Παφίλης, ο οποίος σχολίασε δημοσίευμα της «Αυγής» για την επίσκεψη του Αλεξέι Μίλερ της Gazprom στο Μαξίμου. «Στην “Αυγή”, είχαν προχθές ένα άρθρο με τίτλο “ένας άλλος Μίλερ στου Μαξίμου” θέλοντας να πουν πως “είναι και οι Αμερικανοί εδώ. Πού πάτε;”», σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα