Κατήγγειλε «πέμπτη φάλαγγα» στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

22:41 5/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Παρατηρώντας ότι υπάρχει «πέμπτη φάλαγγα» στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας στο κόμμα. «Υπάρχει θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αλλά η ηγεσία δεν είναι μία ατομική υπόθεση, είναι μία συλλογική υπόθεση ευθύνης, συνέπειας, αξιοσύνης, εντιμότητας, ικανότητας να διατυπώνεις πολιτικό λόγο», είπε, μιλώντας για διαδικασίες στις οποίες θα μιλήσουν όλοι, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος.

«Χρειάζομαι και εγώ μία διαδικασία και ένα

φόρουμ για να πω και εγώ αυθεντικά –χωρίς καμία σκοπιμότητα, αλλά και χωρίς καμία έκπτωση- τη γνώμη μου για τη στάση όλων των ανθρώπων της παράταξης. Ανθρώπων της παράταξης εντός και εκτός εισαγωγικών», είπε με νόημα. Κατόπιν τούτου, προανήγγειλε «συνεδριακή διαδικασία», όπου ο καθένας θα πει την άποψή του ολοκληρωμένα και έντιμα για να ακούσει ο λαός ποιος είναι και τι προτείνει ο καθένας…

Περνώντας στην αντεπίθεση, «απάντησε» σε όσους ασκούν εσωκομματική κριτική, κάνοντας λόγο για αδράνεια, παθητικότητα και συνειδητή υπονόμευση με ταπεινά ελατήρια, χαρακτηρίζοντας όλα αυτά ως «πέμπτη φάλαγγα».

Απαντώντας, χωρίς να τους κατονομάσει, σε στελέχη όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Συμεών Κεδίκογλου κ.ο.κ., ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως το 8% των ευρωεκλογών δεν είναι μεν αρκετό, αλλά είναι σημαντικό γιατί προστάτεψε μείζονα αγαθά και πως με αυτό το ποσοστό, ο κόσμος της παράταξης αποφάσισε να την κρατήσει όρθια. Σε μία μοναδική …ερμηνεία, δε, αφού διερωτήθηκε με ποιο ποσοστό συγκρίνεται το 8%, αν συγκρίνεται με το 2009, το 1981 ή το 2012, υποστήριξε ότι το ποσοστό μετράται κάθε φορά από το μηδέν!

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έστειλε μηνύματα σε όλους όσοι φάνηκαν αδικαιολόγητα προπετείς. Αναφέρθηκε μάλιστα σε κάποιους που επιδίωκαν την καταστροφή, προσευχήθηκαν και επένδυσαν σε αυτήν. «Έχουν τώρα την υποχρέωση να σεβαστούν τους πολίτες», είπε, επαναλαμβάνοντας τη μονότονη επιχειρηματολογία της Χαριλάου Τρικούπη.

Παραλληλίζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα με την αναστάσιμη λειτουργία, είπε : «στη λειτουργία της ανάστασης του 8% δικαιούνται να μεταλάβουν όλοι, νυστεύσαντες και μη, αλλά ο καθένας στη συνείδησή του ακόμα και αν δεν έχει εξομολογηθεί, γνωρίζει αν νήστευσε ή όχι, αν αμάρτησε ή όχι».

Ο κ.Βενιζέλος δεν δίστασε να απαντήσει και στην «πασοκοκεντρική προσέγγιση της Ελιάς», κάνοντας λόγο για ανιστόρητη συζήτηση. «Προσβάλλει την μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, που δεν δίστασε να μιλήσει για δημοκρατική συμπαράταξη», είπε, αναφέροντας πρόσωπα που συνεργάστηκαν κατά καιρούς με το ΠΑΣΟΚ, από τον Γλέζο ως τον Ζίγδη και τη Δαμανάκη, ως τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο, για να αναρωτηθεί πότε το ΠΑΣΟΚ υπήρξε περίκλειστο.

Την ίδια ώρα, πάντως, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη δική του ταυτότητα, επαναλαμβάνοντας πως δεν διατηρεί εταιρική στρατηγική σχέση με τη ΝΔ. Όσο για την συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος, διεμήνυσε ότι δεν θα δεχτεί εκβιασμό και ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν θα αποφύγει την αξιολόγηση … «πίσω από όψιμες αριστερές ευαισθησίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα