Ανθρωποκυνηγητό για τον ένοπλο που σκότωσε τρεις αστυνομικούς

Η αστυνομία του Καναδά έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός 24χρονου ο οποίος είναι ύποπτος ότι πυροβόλησε και σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους δύο στην ανατολική πόλη Μόνκτον.

Το επεισόδιο είναι ένα από τα χειρότερα του είδους στον Καναδά, όπου οι φονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών είναι σπάνιες.

Η αστυνομία απέκλεισε μια εκτεταμένη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης και προειδοποίησε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους. Ένα

μεγάλο θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας εισήλθε νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή, της οποίας υπερίπταται ένα ελικόπτερο.

Σχολεία και κυβερνητικά γραφεία έκλεισαν σ' αυτή τη μικρή πόλη των 70.000 κατοίκων στην επαρχία του Νιού Μπρούνσγουικ, στην ανατολική ακτή του Καναδά. Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να μην αναφέρουν στο Twitter τις θέσεις των αστυνομικών, επειδή μπορεί έτσι να βοηθούν τον ένοπλο.

Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία καταζητεί τον 24χρονο Τζάστιν Μπουρκ μετά το φόνο αργά χθες το βράδυ τριών αστυνομικών και τη μεταφορά στο νοσοκομείο άλλων δύο με τραύματα που δεν απειλούν πάντως τη ζωή τους.

Τα μαζικά φονικά είναι σχετικά σπάνια στον Καναδά, ο οποίος έχει αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή απ' ό,τι οι ΗΠΑ, και πολλοί είναι οι Καναδοί που εκφράζουν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τη θλίψη τους για τους φόνους αυτούς.

Ο τελευταίος μαζικός φόνος καναδών αστυνομικών είχε σημειωθεί το 2005 στο Μάγιερθορπ στη δυτική επαρχία της Αλμπέρτα, όταν ένας ένοπλος είχε σκοτώσει τέσσερις αστυνομικούς και στη συνέχεια είχε αυτοκτονήσει. Οι απώλειες αυτές ήταν οι μεγαλύτερες που έχει υποστεί η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία μέσα σε μία ημέρα εδώ και 100 χρόνια.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Μόνκτον δημοσίευσαν μια φωτογραφία ενός άνδρα ο οποίος φοράει στολή παραλλαγής και μια μαύρη μπαντάνα και κρατάει ένα τουφέκι. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Μια σελίδα στο Facebook που φέρεται ότι ανήκει στον ένοπλο, ήταν γεμάτη με αναρτήσεις επικριτικές για την αστυνομία και αυτούς που υποστηρίζουν τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει γνωστές οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για τον Μπουρκ.Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ τίμησε τη μνήμη των νεκρών αστυνομικών. «Είναι μια θλιβερή ημέρα για το λαό του Μόνκτον, το λαό του Νιού Μπρούνσγουικ και τον Καναδά», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα