ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

20:50 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Τη διερευνητική εντολή που έλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μεσημέρι, κατέθεσε το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς. Στον Αλέξη Τσίπρα αύριο το μεσημέρι η εντολή.


Οι συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τους Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη απέβησαν άκαρπες. Ο Αντώνης

Σαμαράς επέλεξε να μη συναντηθεί με την Χρυσή Αυγή, ενώ δεν συναντήθηκε ούτε με τον Πάνο Καμμένο και την Αλέκα Παπαρήγα.

Σε δήλωσή του, ανέφερε: «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό με τη σύνθεση της νέας Βουλής για να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά δεν κατέστη δυνατόν. Ως εκ τούτου κατέθεσα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης»

Ο Αντώνης Σαμαράς «πρότεινε» συμφωνία επί δύο σημείων: την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και την προσπάθεια αναθεώρησης του μνημονίου ενώ ήταν ανοικτός ως προς το όνομα του πρωθυπουργού που θα ηγηθεί.

Κατόπιν αυτού, ο Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα, αύριο στις 2 μ.μ., προκειμένου να του δώσει τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στη διάθεσή του τρεις μέρες, προκειμένου να έχει επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Εφόσον όλες οι προσπάθειες αποτύχουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προς αναζήτηση λύσης και, εφόσον αποβεί άκαρπη, προχωρά στη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης γα τη διενέργεια εκλογών, με πιθανή ημερομηνία τη 17η Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα