Κατέλαβαν το κεντρικό κτήριο της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη

Αντιδρούν στη νέα τιμολογιακή πολιτική που ανακοινώθηκε και προβλέπει μείωση της τιμής της πρώτης ύλης, των τεύτλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, του προέδρου της ομοσπονδίας εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, τόσο οι τευτλοπαραγωγοί όσο και οι εργαζόμενοι επεδίωκαν το «πάγωμα» των τιμών στα επίπεδα του προηγούμενου χρόνου, ενώ με τα νέα τιμολόγια οι μειώσεις φτάνουν

περίπου στο 10%.

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρκάκης, η διοίκηση της εταιρείας έστειλε σήμερα και νέο έγγραφο, με το οποίο αναστέλλει προσωρινά την ανακοίνωση της νέας τιμολογιακής της πολιτικής, έπειτα και από τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν.

«Ευελπιστούμε να γίνουν συνεννοήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για να βρεθεί λύση» τόνισε ο ίδιος.

Στην κατάληψη στο κτήριο της ΕΒΖ παραβρέθηκαν- μεταξύ άλλων -ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ Λάμπρος Χαραλάμπους, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Αύριο, στη μία το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων, της διοίκησης και των τευτλοπαραγωγών προκειμένου να αναζητηθεί λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα