Επικρίσεις από Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου για κοινωνική σύνταξη

21:32 21/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου με ανακοίνωσή του «επικρίνει τη πολιτική για κατάργηση της κοινωνικής σύνταξης που μέχρι σήμερα λαμβάνουν οι οικοκυρές και οι ανασφάλιστες γυναίκες» και αναφέρει ότι «καταργείται ένα θεμελιώδες δικαίωμα το γυναικών που εδώ και τόσα χρόνια θεωρείτο κεκτημένο».

«Τελικά δεν είναι απλή εικασία αλλά πραγματικότητα. Τόσοι αγώνες διεκδίκησης των αυτονόητων, δηλαδή της Ισότητας, των Ισων ευκαιριών, των μέτρων για τη προστασία των γυναικών και άλλων ευπαθών ομάδων αυτού του τόπου, πάει περίπατο», αναφέρει το Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου.

Το

Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου αναφέρεται στο «πόσο ειρωνικό είναι από την μία να ακούς την Κυβέρνηση να μιλά για κοινωνική ευαισθησία και προστασία των ευάλωτων ομάδων και την ίδια ώρα να προσπαθεί να περάσει μήνυμα για στόχευση της κοινωνικής σύνταξης των 336 ευρώ».

Διερωτάται «τι γίνεται με τη στόχευση των μεγαλοσυνταξιούχουν, αυτών που λαμβάνουν δύο και τρεις συντάξεις και γιατί δεν τέθηκε ως θέμα πρώτης γραμμής και μετά να επικεντρωθούν στο πως περικόψουν τα ψυχούλα της κοινωνικής σύνταξης, δηλαδή της σύνταξης της γυναίκας οικοκυράς».

Το Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου αναφέρει ότι «τρεις χιλιάδες γυναίκες της Κύπρου, γυναίκες που τόσα χρόνια αποδεδειγμένα προσέφεραν στη κοινωνία και οικονομία αυτού του κράτους και ίσως μερικώς να αισθάνονταν και περήφανες που το κράτος έστω και με αυτά τα λίγα αντιλαμβανόταν την εισφορά τους, αισθάνονταν μερικώς ανεξάρτητες, θα καταλήξουν ξανά από τη αρχή εξαρτώμενες από τους συζύγους και άλλους».

Ως εκ τούτου, το Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου καλεί σε δράση τις οργανώσεις και φορείς ισότητας και ίσων ευκαιριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα