Καταγγελίες για συλλήψεις των θυμάτων της Μανωλάδας

«Αυτή την ώρα, αφού έχουν συλλάβει τους Μπαγκλαντεσιανούς εργάτες από το νοσοκομείο του Ρίου που ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται νοσηλευόμενοι μετά το μαφιόζικο μακελειό της Μανωλάδας καθώς και άλλους ομοεθνείς τους, τους προωθούν προς απέλαση λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών της παραμονής τους στην Ελλάδα εγγράφων», αναφέρει η βουλευτής.

όπως υποστηρίζει, «ξεκάθαρος στόχος είναι να εκλείψουν οι μάρτυρες της απόπειρας μαζικής δολοφονίας εναντίον τους».

Η Μαρία Κανελλοπούλου καταγγέλλει τις Αρχές ότι

δεν έκαναν ποτέ αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή και διερωτάται αν οι συνθήκες διαβίωσης των εργατών ήταν στην ατζέντα της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Αγγελόπουλου με τους φραουλοπαραγωγούς της Μανωλάδας.

Η βουλευτής επιρρίπτει προσωπικές ευθύνες στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και σημειώνει: «Οι λαϊκοί, απλοί άνθρωποι της αστυνομίας ας βάλουν έναν φραγμό σε αυτή την κατρακύλα».

Άμεση απόδοση ευθυνών ζητούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

«Στη Μανωλάδα και ειδικότερα στις καλλιέργειες φράουλας έχει δημιουργηθεί ένα εργασιακό καθεστώς σύγχρονου δουλεμπορίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. Ζητεί την τιμωρία «όσων “στραγγαλίζουν” ακόμη και τα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και βουλιάζουν με την εισφοροδιαφυγή τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Τέτοιου είδους φαινόμενα αντίκεινται σε κάθε έννοια δικαιοσύνης και ανθρωπισμού και μας παραπέμπουν σε κοινωνικές συνθήκες Μεσαίωνα, προσβάλλοντας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η οποία έχει πληγεί βάναυσα από τις συνθήκες άγριας λιτότητας, που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας των πολιτικών Κυβέρνησης και Τρόικας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Ζητεί από την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της», ενώ προαναγγέλλει πρωτοβουλίες των συνδικάτων «για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων».

Εν τω μεταξύ, ασύλληπτοι παραμένουν οι δύο επιστάτες που άνοιξαν πυρ κατά των εργατών που ζητούσαν να πληρωθούν. Επτά εργάτες παραμένουν στο νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα