ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε συγκέντρωση που έκαναν το απόγευμα του Σαββάτου στον Βόλο, βουλευτές της Χρυσής Αυγής προανήγγειλαν καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων σε όλη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα στην θεσσαλική πόλη γινόταν πορεία διαμαρτυρίας από αριστεριστές…

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος είπε ότι «θα γίνουμε ακόμη χειρότεροι από ό,τι πριν τις 17 Ιουνίου.

Θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους, να το ξέρουν αυτό», ενώ ο βουλευτής Εύβοιας του κόμματος Νίκος Μίχος, αναφέρθηκε στις καταλήψεις δημόσιων πανεπιστημιακών χώρων από ομάδες αντιεξουσιαστών: «Τα πανεπιστήμια έχουν γίνει φυτείες για χασίς, με τους καταληψίες που τους πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Θα μπούμε εμείς στις καταλήψεις»

Μέλη της Χρυσής Αυγής από τη Θεσσαλία, με σημαίες και κοντάρια συγκεντρώθηκαν στην οδό Δημητριάδος, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», ενώ οι ομιλητές τα έψαλλαν σε κυβέρνση και Βουλή.

«Αφυπνιστείτε, έρχονται δύσκολες στιγμές», είπε στην συγκέντρωση ο βουλευτής Λάρισας Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, τονίζοντας ότι κάθε γραφείο, κάθε οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι στρατόπεδο και σχολείο για τους Έλληνες πατριώτες».

Και όλα αυτά συνέβαιναν τη στιγμή που στην πλατεία Αγίου Νικολάου του Βόλου ήταν σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή μελών της Κατάληψης Ματσάγγου. «Ούτε στον Βόλο, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», ήταν το κυρίαρχο σύνθημα.

Από την πλευρά της η αστυνομία είχε 20 διμοιρίες σε επιφυλακή στον Βόλο, προκειμένου να μη συναντηθούν οι δύο συγκεντρώσεις. Όταν κάποια στιγμή βρέθηκαν αντιμέτωποι χρυσαυγίτες και αντιφασίστες, έγινε ανταλλαγή συνθημάτων, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έκανε χρήση κροτίδων για αποτρέψει βίαια περιστατικά και να τους διαλύσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα