ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τον αποτροπιασμό του για τη σφαγή στη Χούλα της Συρίας όπου τουλάχιστον 108 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά έπεσαν θύματα μαζικής εκτέλεσης από άνδρες του καθεστώτος Ασάντ εξέφρασε ο  Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων, Πρέσβης Π. Ζωγράφος.

Ο κ. Ζωγράφους κάλεσε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών την Πρέσβη της Συρίας στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσει τον αποτροπιασμό και την αυστηρή καταδίκη της Ελλάδας για την πρόσφατη σφαγή αμάχων,

μεταξύ των οποίων και δεκάδων παιδιών, στο χωριό Χούλα της Συρίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τις εκτελέσεις και καλεί το συριακό καθεστώς να σταματήσει άμεσα τη χρήση βίας. Πρόσθεσε ότι η Συρία θα πρέπει να συμμορφωθεί προς τις σχετικές αποφάσεις και την ομόφωνη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της περασμένης Κυριακής.

Σημείωσε ακόμη, ότι το συριακό καθεστώς εξακολουθεί να μην έχει εκπληρώσει βασικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σχέδιο «έξι σημείων» του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του Σχεδίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα πολλά ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και ο Καναδάς, απελαύνουν τα υψηλόβαθμα διπλωματικά στελέχη που εκπροσωπούν το καθεστώς της Συρίας στις χώρες τους.

Διαβάστε επίσης:

ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ O ΑΝΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα