Κατά μέτωπο επίθεση στη Χρυσή Αυγή

«Στις δυτικές δημοκρατίες, αντίθετα με τα κράτη του ναζιστικού απολυταρχισμού, που ενδεχομένως να συγκινούν κάποιους από εσάς, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από το κράτος» είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Καραγκούνης είπε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, που θα προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών για υπόδικους κρατουμένους, που κατηγορούνται για κακούργημα, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Χρυσή Αυγή,

την οποία κατηγόρησε ότι έχει υπερβεί τα εσκαμμένα, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με την απόδραση Αφγανού φυλακισμένου, που κατηγορείται για δολοφονία και τις αναφορές του περί επίορκων δικαστών.

«Θα γνωρίζετε, βέβαια, ότι επί Χίτλερ, πριν αρχίσουν οι δίκες κάτω από το πορτρέτο του Φύρερ, οι δικαστές έκαναν κομματικό χαιρετισμό, όπως κάνετε εσείς στις εκδηλώσεις σας και κατόπιν έβγαζαν αποφάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα έχουμε ένα άλλο σύστημα. Αν οι δικαστές κρίνουν ότι πρέπει να αποφυλακιστεί, εσφαλμένως πιθανότατα, δεν θέλουν κομματικούς κομισάριους να τους πουν τι θα κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

Νωρίτερα, ο κ. Κασιδιάρης, είχε κάνει λόγο για σκάνδαλο σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Αφγανού που κατηγορείται για τη δολοφονία έξω από το σπίτι του, του 29χρονου από τη Πάτρα.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα επίορκων δικαστών, αλλά έχουμε πρόβλημα πολιτικών που αμφισβητούν την ίδια τη δημοκρατία. Και σε αυτή την περιγραφή να αναγνωρίσετε κάποιους από εσάς, ευτυχώς όχι όλους, που θεωρούν ότι το ελληνικό σύνταγμα τους επιτρέπει να παραμονεύουν έξω από θέατρα, να αναποδογυρίζουν πάγκους και να ξυλοκοπούν περαστικούς», αντέτεινε ο κ. Καραγκούνης.

Συμπλήρωσε τέλος ότι υποθέσεις που έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη θα χαρακτηρίζονται κατεπείγουσες: «Σε δυσχερείς υποθέσεις, θα ορίζονται δύο ανακριτές για να γίνεται πιο γρήγορα η ανάκριση και ο ορισμός της δικασίμου θα γίνεται εντός σαράντα ημερών από τη διαβίβαση της δικογραφίας στον αρμόδιο εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Καραγκούνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα