Καλοδεχούμενη στο ΠΑΣΟΚ η παραίτηση των χρυσαυγιτών

«Αυτό για εμάς δεν είναι απειλή, είναι ευκαιρία, και μάλιστα μεγάλη», λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας και σε σχετική δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σε συνέντευξή του εκεί, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Γενική Συνέλευση

του ΟΗΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει πριν ακόμα από αυτές τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου για «πολιτική αυτοκτονία της Χρυσής Αυγής», στον βαθμό που θα έπαιρνε μία τέτοια απόφαση, αλλά και για «πρώτης τάξεως ευκαιρία για την οργάνωση του λεγόμενου συνταγματικού τόξου εναντίον της».

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προς τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, προκειμένου «να μην αφήσουμε να αλλάξει η ατζέντα και να ξεχαστούν οι εγκληματικές ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται η Χρυσή Αυγή», όπως λένε, εκτιμώντας ότι κατά βάθος αυτός είναι ο σχεδιασμός του Νίκου Μιχαλολιάκου, και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει και την απόφαση να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στρέφονται δε, και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Βούτση, αλλά και εκείνες του Δημήτρη Παπαδημούλη, ότι «η Κουμουνδούρου μετακινήθηκε στη λογική Λαφαζάνη». Κατηγορούν άλλωστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θυσιάζει την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στον βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και επικίνδυνου πια, όπως λένε, αντιμνημονιακού μπλοκ, «το οποίο ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το ʽξέπλυμάʼ της.

Αν πάντως στο ΠΑΣΟΚ «καλοδέχονται» το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και της πρόκλησης τοπικών εκλογών σε συγκεκριμένες περιφέρειες, εκτιμώντας ότι τις έδρες θα κερδίσει άλλο κόμμα (σ.σ. αυτό που θα βγει πρώτο), ξορκίζουν το ενδεχόμενο γενικευμένων εθνικών εκλογών. «Δεν βλέπουμε, δεν θέλουμε και εκτιμούμε πως δεν πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές», λένε, επικαλούμενοι την σταθερή πορεία της χώρας, και παραπέμποντας στην ʽξεκάθαρηʼ κατά τη γνώμη τους θέση του Μεγάρου Μαξίμου πως σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή κάνει πράξη τελικά αυτό το ενδεχόμενο, η χώρα θα πάει σε τοπικές μόνο εκλογές, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα