Σε κατάσταση συναγερμού ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Τα περισσότερα, αν όχι όλα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βλέπουν» εκλογές πολύ σύντομα και κινούνται με ορίζοντα το φθινόπωρο. «Δεν βγάζει χειμώνα αυτή η κυβέρνηση», σημειώνει στο matrix24.gr κορυφαία κομματική πηγή, ενώ κατά πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από όλους τους συνεργάτες του να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους. Η «κατάσταση εκλογικού συναγερμού» αφορά,

κυρίως, την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια διαδικασία επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ σημαντική συμβολή στην επεξεργασία των προτάσεων έχει η Επιτροπή Οικονομικών του κόμματος, υπό τον Γιάννη Μηλιό, που συνεδριάζει πολύ συχνά και φτιάχνει, κεφάλαιο-κεφάλαιο, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλαγή πλάνου

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, ήδη από την περασμένη Πέμπτη, όταν ξεδιπλώθηκε η κυβερνητική κρίση με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και η χώρα έφτασε στο παρά 1’ των εκλογών, άλλαξαν τους σχεδιασμούς τους. Καίτοι επισήμως, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι δεν ποντάρουν στη «θεωρία του ώριμου φρούτου», στο παρασκήνιο ήταν κυρίαρχη η εκτίμηση ότι… χρόνος υπάρχει προκειμένου το κόμμα να χτίσει προφίλ –αλλά και προτάσεις- ενός κόμματος εξουσίας. Όμως, αυτή η εκτίμηση έχει πλέον αλλάξει και ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί σε στενούς συνεργάτες του ότι «δεν έχουμε χρόνο, γιατί η κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή».

Πιέσεις των «ρεαλιστών»

Συν τοις άλλοις, προς την κατεύθυνση συγκρότησης ενός πλήρους κυβερνητικού προγράμματος πιέζουν εδώ και καιρό αρκετά προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι «τα συνθήματα δεν φτάνουν», όπως λέει εις εξ αυτών. Στελέχη όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Σταθάκης, η Ρένα Δούρου κ.α. έχουν εισηγηθεί εδώ και καιρό, κατά πληροφορίες, στον Αλέξη Τσίπρα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πρέπει να ανεβάσει στροφές», τουλάχιστον σε προγραμματικό επίπεδο.

Μάλιστα, θεωρείται δεδομένο ότι μετά το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα Ιουλίου (10-14 Ιουλίου), η διαδικασία συγκρότησης κυβερνητικού προγράμματος θα ενταθεί, προκειμένου τον προσεχή Σεπτέμβριο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να είναι σε θέση ο Αλέξης Τσίπρας να εξαγγείλει συγκεκριμένα –και εφαρμόσιμα- μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα