ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛ-ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Μετά τη συντηρητική Ευρώπη και οι ευρωσοσιαλιστές πιέζουν την Αθήνα για εφαρμογή των συμφωνηθέντων, αποκλείοντας οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αν δεν υλοποιηθούν πρώτα μεταρρυθμίσεις.

Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα,έδωσε στη δημοσιότητα γραπτή ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει «βαθύτατη απογοήτευση» που η Ελλάδα

δεν έχει εκπληρώσει πολλές από τις δεσμεύσεις της όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις. «Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έχει επικρίνει πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικα για έλλειψη κοινωνικής ισορροπίας, αλλά ήταν πάντα σαφής ως προς την ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης καθώς επίσης και στοχευμένων, λογικών περικοπών στις δαπάνες», προσθέτει.

Καλεί τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος -όπως τονίζει- «έχει την εμπειρία και τις γνώσεις», να προχωρήσει στην εφαρμογή τους.

Ο Χάνες Σβόμποντα υποστηρίζει ότι η τρόικα έχει ήδη απορρίψει το αίτημα για επιμήκυνση, αλλά σημειώνει πως «η επιτυχία αυτών των μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Keywords
Τυχαία Θέματα