Και πάλι στο ταμπλό οι μετοχές της Εθνικής

Ξεκινά σήμερα η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας μετά την μείωση του αριθμού μετοχών, μέσω reverse split, σε αναλογία 1 νέα για κάθε 10 παλαιές. Σημειώνεται ότι οι μετοχές της τράπεζας από σήμερα θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου το οποίο θα διαπραγματεύεται

μέχρι της 7 Ιουνίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με αναλυτές η μετοχή της Εθνικής Τράπεζα θα «ανοίξει» σήμερα στην τιμή των 4,53 ευρώ ενώ τα δικαιώματα θα ξεκινήσουν από την τιμή των 4,45 ευρώ.

Στο πλαίσιο της αύξησης οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Εθνικής αλλά και όσοι αγοράσουν σχετικά δικαιώματα από την αγορά θα μπορούν να αποκτήσουν 2,2 νέες μετοχές για κάθε 1 μετοχή που κατέχουν προς 4,29 ευρώ (ή 0,429 ευρώ πριν το reverse split) εκάστη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέτοχος της Εθνικής που κατέχει σήμερα 100 μετοχές, μετά το revesre split θα κατέχει 10 μετοχές και θα δικαιούται να λάβει 22 νέες μετοχές, συμμετέχοντας στην αύξηση, καταβάλλοντας 4,29 ανά μετοχή και συνολικά 94,38 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από σήμερα ξεκινά και η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων για την αύξηση κεφαλαίου η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα