Και ο γιος Ερντογάν μπλεγμένος στο σκάνδαλο – Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση

Οι διαδηλώσεις έρχονται μετά τις παραιτήσεις τριών υπουργών, παιδιά των οποίων εμπλέκονται στο σκάνδαλο, τον σαρωτικό ανασχηματισμό αλλά και τις καταγγελίες του Τούρκου εισαγγελέα Μουαμάρ Ακάς, ότι του αφαιρέθηκε ο φάκελος της έρευνας και ότι η αστυνομία παρακώλυσε τη διαδικασία με την άρνησή της να συλλάβει σημαντικά πρόσωπα. Μάλιστα, ο Ακάς υποστήριξε ότι διαπράχθηκε ένα έγκλημα διαμέσου της κρατικής ιεραρχίας, στους υπόπτους επετράπη να πάρουν προφυλάξεις, να διαφύγουν και να αλλοιώσουν στοιχεία.

Στον

αντίποδα, ο επικεφαλής της εισαγγελίας, δήλωσε ότι ο εισαγγελέας απομακρύνθηκε, επειδή διέρρεε στοιχεία στα μέσα ενημέρωσης και δεν ενημέρωνε τους ανωτέρους του, ενώ ο Ερντογάν επιχειρεί να εμφανίσει την υπόθεση ως μια συνωμοσία καθοδηγούμενη από το εξωτερικό.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον γιο του Τούρκου πρωθυπουργού, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Σε σχόλιά του που δημοσιεύτηκαν σήμερα στον Τύπο, ο τούρκος ηγέτης εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ίδιος είναι ο απώτερος στόχος των ερευνών, προειδοποιώντας όμως πως οι επικριτές του θα μείνουν με «άδεια τα χέρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα