ΚΑΙ ΝΕΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

15:00 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Με ένα μονολεκτικό «όχι» απάντησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην ερώτηση εάν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου Σταθερότητας. 

Παρά τις πιέσεις που ασκεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο επικεφαλής της Κομισιόν εκτίμησε σήμερα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου που υπέγραψαν τον Μάρτιο οι 25 εκ των 27 χωρών-μελών της ΕΕ. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς στις Βρυξέλλες μήπως γνωρίζει αν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου, ο Μπαρόζο απάντησε μονολεκτικά «όχι».

Με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, θα συναντηθεί εντωμεταξύ, αύριο, στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση των δύο ανδρών θα συζητηθούν ευρωπαϊκά θέματα, η κατάσταση στην ευρωζώνη και ειδικά το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας και «πιθανά μέτρα για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης», σύμφωνα με πηγές από το Λουξεμβούργο.

Να σημειωθεί ότι, χθες, ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας σε μέλη του κοινοβουλίου του Λουξεμβούργου  είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να  προστεθούν στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη, όχι όμως, απαραιτήτως, με τη μορφή μιας συνθήκης. Είχε βέβαια επισημάνει, ότι, δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού συμφώνου που ζητεί ο Ολάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα