Ιταλικός πυρετός στο Eurogroup

19:07 4/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Το Dow Jones Newswires μετέδωσε δηλώσεις της Φινλανδής υπουργού Οικονομικών, Γιούτα Ουρπιλάινεν, σύμφωνα με τις οποίες η αβεβαιότητα που προκάλεσε στους επενδύτες το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης. Όπως σημείωσε, οι ιταλικές εκλογές διατάραξαν τη σχετική ηρεμία που είχε επικρατήσει στις αγορές.

Εν τω μεταξύ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχείρησε να υποβαθμίσει την ερμηνεία

που θέλει τους Ιταλούς να εξέφρασαν με την ψήφο τους την έμπρακτη αποδοκιμασία τους για την πολιτική που επιβάλλει στον ευρωπαϊκό νότο η καγκελάριος Μέρκελ. «Μην κατηγορείτε την Γερμανία για την πολιτική αστάθεια στην Ιταλία», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, καλώντας τους Ιταλούς να προχωρήσουν σε σχηματισμό κυβέρνησης.««Σε ό,τι αφορά την πολιτική της λιτότητας, πιστεύω ότι είναι ένας παρεξηγημένος όρος. Αλλιώς την κατανοούν οι Γερμανοί και αλλιώς οι Αγγλοσάξονες», πρόσθεσε.

Επιμήκυνση περιμένει η Πορτογαλία

Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητηθεί και το αίτημα της για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της τρόικας, αλλά και του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς η Λισαβόνα βρίσκεται ακόμη μακριά από το στόχο μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα